Nieuwe muziek: Lil Nas X gaat voor kleedkamerseks en Troye Sivan voor spaghettibandjes

17 september 2021, Jaap Bartelds, 8 minuten

Vandaag verschijnt het debuutalbum van Lil Nas X, Montero. Ook is er een nieuwe video uit voor z’n single ‘That’s What I Want’, met een dampende video vol kleedkamerseks. Verder is er nieuw werk van Troye Sivan en James Blake. Ook delen we het optreden van Kim Petras tijdens de MTV Video Music Awards 2021.

Lil Nas X – ‘That’s What I Want’

Met het verschijnen van zijn debuutalbum Montero deelt Lil Nas X meteen een nieuwe video. ‘That’s What I Want’ doet in eerste instantie denken aan Outkasts ‘Hey Ya!’ en de video begint met een dampende ontmoeting in een kleedkamer die uitmondt in een Brokeback Mountain-achtige verhouding – inclusief messy break-up. En met een cameo van Billy Porter in Lil Nas X’ trouwfantasie van hoe het had kúnnen aflopen. Wat is het weer lekker veel van alles.

Veering – ‘The Other Side’

Van eigen bodem is ‘The Other Side’, gemaakt door Veering. Een van de aerial dancers in de video is Suzanne Loh, voormalig Miss Maleisië.  De andere danseres is Natasja Bode, die jarenlang op allerlei festivals heeft gedanst, waaronder Tomorrowland. Ook leuk om te weten: de Franse dance-grootheid Miss Kittin heeft Veering al laten weten dat ze het een lekker nummer vindt. En daar sluiten wij ons graag bij aan.

Kehlani – ‘Altar’

Duistere, bijna gothic-achtige synthesizerklanken uit de jaren tachtig vormen het bed waarop Kehlani haar stem te luisteren legt, waarna ‘Altar’ haast vanzelf alsnog verandert in een R&B-ballad. Een lied over verlies en groei met een video die ontroert.

Magdalena Bay – ‘You Lose!’

Vage beelden van videogames, een verloren huidier in de vorm van een alien en de immer knappe Matthew Lewin die in een klodder slijm trapt. De wereld van Magdalena Bay ziet er net even anders uit dan die van jou en mij. ‘You Lose!’ is muzikaal gezien al net zo trashy.

St. Vincent – ‘The Nowhere Inn’

De video van ‘The Nowhere Inn’ begint eenvoudig, met St. Vincent die vanaf het podium een zaal toezingt. Maar dan blijkt ze twee keer op die bühne te staan en wordt alles ineens helemaal Twin Peaks. Betoverende track en dito beelden.

Ed Sheeran – ‘Shivers’

Dit is de nieuwe van Ed Sheeran. Voor de fans van Ed Sheeran. En dat zijn er veel, dus het zal wel weer een enorme hit worden.

Dua Lipa – ‘Levitating’

Al 49 weken staat Dua Lipa in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Ze zakt deze week van nummer 8 naar 23, dus wat doet Dua: ze brengt een nieuwe animatievideo uit die in vier dagen tijd een dikke 1,6 miljoen views heeft gehaald op YouTube. Het ziet er dan ook weer geweldig uit allemaal.

Kim Petras – ‘Future Starts Now’

Kim Petras heeft geschiedenis geschreven als het gaat om de MTV Video Awards: ze is de eerste transgender artiest die een optreden heeft gegeven tijdens het prijzengala. Kim zong haar nieuwe single, een fijne dancetrack genaamd ‘Future Starts Now’.

Troye Sivan – ‘Angel Baby’

Een echte video is er nog niet, maar Troye Sivan trakteert zijn fans alvast op wat nieuwe beelden waarin hij onder meer te zien is in een croptop compleet met spaghettibandjes, in een tuin met engelenvleugels op zijn rug en met een leuke love interest. ‘Angel Baby’ klinkt overigens als iets dat de Backstreet Boys in de jaren negentig hadden kunnen uitbrengen.

Dawn Richard – ‘Mornin | Streetlights’

Met haar nieuwe video wilde Dawn Richards haar geliefde New Orleans eens van een andere kant laten zien. Het City Park vindt ze prachtig en edgy tegelijk en Dawn hoopt dat ze de juiste sfeer heeft getroffen in haar ‘Mornin | Streetlights’.

James Blake – ‘Famous Last Words’

Wat een prachtig meesterwerk heeft James Blake gedeeld… Die stem, die meerstemmig gesampelde koorzang, de geluiden die hij uit zijn apparatuur weet te toveren. Op een video is het nog even wachten, maar in principe zegt de muziek hier genoeg.

Magazine 118
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau