Nieuws

Man uit Heerlen spreekt Baudet aan op ‘homo’-uitspraak

“Homo is geen scheldwoord”

17 september 2021, Winq redactie, 1 minuut

Tijdens een bijeenkomst van Forum voor Democratie heeft een homoseksuele man uit Heerlen Thierry Baudet aangesproken op zijn ‘homo’-uitspraak.

Begin september vertelde EenVandaag-journalist Joost Vullings in een podcast over een incident met partijleider van Forum voor Democratie Thierry Baudet. “Als je bij Forum rondloopt, komen ze allemaal naar buiten en steken ze heel provocatief hun hand uit, want ze willen dan dat je hem schudt. Ik wilde zijn hand beantwoorden met een boks, maar dat wilde hij niet. ‘Homo’, zei hij meteen tegen mij.”

Een onwijs nare reactie, vindt Vullings. “Het is wel heel obstinaat om gelijk maar “homo” te roepen als iemand geen hand wil geven.”

Aangesproken op uitspraak

Henk Offermans uit Heerlen kwam afgelopen week per toeval in aanraking met een manifestatie van Forum voor Democratie. Daar besloot hij de microfoon te grijpen om Thierry Baudet aan te spreken op zijn uitspraak. In een filmpje dat viral gaat op internet is te zien dat Offermans aan Baudet vraagt of hij reeds excuses heeft gemaakt aan Vullings voor zijn opmerking. 

“Nee”, antwoordt Baudet op zijn vraag. “Maar achteraf, toen ik zag hoe hij erop reageerde, had ik hem eigenlijk een valse nicht moeten noemen.” Offermans reageert in De Limburger op het incident: “Ik heb toen even op mijn tong moeten bijten. Dat lachje van hem, dat was gewoon niet leuk.”

Het filmpje is inmiddels meer dan 200 duizend keer bekeken. 

Lees ook

Nieuws

COC Nederland wil excuses van Thierry Baudet voor ‘homo’-uitspraak

In het AD reageert COC-voorzitter Astrid Oosenbrug op het incident tussen Baudet en Vullings. “Politici hebben een voorbeeldfunctie. Het geeft dan ook een zeer slechte boodschap aan onze jeugd als een politicus homo als scheldwoord gebruikt. Woorden doen ertoe en homo is geen scheldwoord. Een excuus vanuit Baudet is daarom ook zeker op z’n plaats.”

Magazine 117
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau