Proud Family was een geanimeerde sitcom die van 2001 tot 2005 te zien was op het Amerikaanse Disney Channel. De hoofdrol was voor Penny Proud, een meisje van veertien jaar die zich regelmatig schaamde voor haar vader, superslim was, voor de schoolkrant werkte, de wereld redde en zich verzoende met haar vader.

Reboot

Volgend jaar volgt een reboot van de serie, met de naam Proud Family: Louder and Prouder. Eerder was al bekend dat Lena Waithe en Jane Lynch hun stemmen verleenden aan personages in de serie, en ook dat Zachary Quinto en Billy Porter een gaykoppel speelt. Andere queer acteurs die meedoen, zijn Keke Palmer en EJ Johnson.

Nu is ook bekendgemaakt dat Lil Nas X te horen is in de serie, net als zangeres Lizzo, influencer Bretman Rock, Tina Knowles (de moeder van Beyoncé en Solange), Jaden Smith (de zoon van Will), Chance the Rapper, Normani, Tiffany Haddish, Anthony Anderson, Gabrielle Union, Courtney B. Vance, Marsai Martin en Brenda Song.

Best edgy

Porter en Quinto zijn te horen als Randal en Barry Leibowitz-Jenkins, die samen adoptievader zijn van de 14-jarige activiste Maya (gespeeld door Palmer). EJ Johnson is te horen als de tegendraadse trendsetter Michael Collins, de beste vriend van Penny Proud.

Twintig jaar nadat de originele Proud Family voor het eerst werd uitgezonden, zegt EJ Johnson: “De serie vormde een groot deel van mijn jeugd.” Keke Palmer voegt daaraan toe dat de serie best edy was voor een programma op een kinderzender. Lena Waithe, bekend van de serie Master of None, zei dat ze zich goed kon herkennen in de belevenissen van Penny.

Originele cast

De belangrijkste rollen – die van de familie Proud – worden gespeeld door de originele castleden. Kyla Pratt is wederom te horen als Penny Proud, Tommy Davidson en Paula Jai Parker kruipen opnieuw in de huid van haar ouders Oscar en Judy. JoMarie Payton is weer te horen als grootmoeder Suga Mama.

Alle bestaande afleveringen van Proud Family zijn te vinden op Disney+. De nieuwe serie maakt zijn debuut op het streamingplatform in 2022.