Een nacht in het exclusieve De L’Europe in Amsterdam is alleen weggelegd voor echte luxepaarden. De L’Europe staat voor luxe, authenticiteit, elegantie en klasse. En het mooie is: dat kun je nu allemaal ook in je eigen huis creëren. Want De L’Europe veilt wegens een verbouwing de hotelkamerinventaris en schilderijen via BVA Auctions.

Stijl, finesse en kunst

Al sinds de oprichting, inmiddels bijna honderdvijfentwintig jaar geleden, is De L’Europe een exclusief hotel in het hartje van Amsterdam. Het hotel is gebouwd op de overblijfselen van een laatmiddeleeuwse vesting. Stijl, finesse en kunst typeren deze unieke locatie aan de Amstel. 

In elke hotelkamer prijken schilderijen: bijzondere kopieën van doeken uit het Rijksmuseum. De schilderijen zijn op ware grote overgenomen, waardoor je zelfs de kleinste scheurtjes in het doek kunt bewonderen. Twaalf van deze doeken verschijnen onder de digitale hamer.

Het Melkmeisje of een stilleven met kazen

Zo kun je door te bieden eigenaar worden van een kopie op ware grootte van Het Melkmeisje van Johannes Vermeer. Maar ook een kopie van het geweldige Stilleven met kazen van Floris Claesz. van Dijck wordt verkocht in de veiling.

Naast de schilderijen wordt ook de stijlvolle inrichting van de hotelkamers – waaronder fauteuils, salontafels, schemerlampen, wandpanelen, klassieke bureaus, gordijnen, eetkamerstoelen en meer ­- geveild.

Over de veiling

De online veiling van de hotelkamerinboedel en de schilderijen van De L’Europe is in handen van BVA Auctions, het grootste online veilinghuis van Europa. De veiling opent op vandaag, 17 september 2021, om 17:00 uur. Op maandag 27 september 2021 sluit de veiling om 18:00 uur. 

Wil je de kavels eerst zien voor je gaat bieden? Op vrijdag 24 september 2021 is er van 10:00 tot 12:00 een kijkdag. Adres: Laanderweg 17, 1812 PW in Alkmaar.

Klik hier voor meer informatie over deze veiling.