Binnenkort online: het Drag & Opera Festival

Meld je nu aan als kandidaat!

Leestijd: < 1 min

Opera en drag zijn twee totaal verschillende werelden die binnenkort bijeenkomen. Hoewel… zo verschillend zijn ze nu ook weer niet: in beide werelden draait het om diva’s in extravagante kostuums. De organisatie van het Drag & Opera Festival is op zoek naar kandidaten voor deze online show. Je hoeft niet eens echt te kunnen zingen, maar moet wel fantastisch zijn in drag. Geef je nu op!

Het Drag & Opera Festival wordt georganiseerd door Nina Naï (zie foto), een dragqueen met een baritonstem die vindt dat er opera prima aansluit bij drag. De procedure is als volgt: iedereen kan tot en met 25 oktober een video insturen waarin hij of zij zich van zijn beste kant laat zien – in drag uiteraard.

Niet zingen maar playbacken

In de video geef je een indruk weer van het optreden dat je zou willen doen tijdens het Drag & Opera Festival.  Heb je geen geweldige operastem? Niet getreurd, want playbacken mag. Het gaat erom dat je act zo echt mogelijk lijkt wat je staat te performen.

De kandidaten worden beoordeeld op ‘opera realness’ – waarbij het erom gaat dat je het verhaal achter een aria of operascène zo realistisch mogelijk vertolkt – of ‘opera fantasy’ –waarin het er juist om gaat dat je de jury overtuigt van de eigen boodschap die je wilt overbrengen.

Professionele jury

Uiteindelijk bepaalt een jury wie doorgaat naar het definitieve festival, dat online te bekijken is. De drie finalisten gaan er met een prijzenpot vandoor die bestaat uit respectievelijk 200 euro voor de derde plaats, 300 euro voor nummer twee en 500 euro voor de winnaar.

De jury bestaat uit professionals uit de wereld van opera en/of drag. Dit zijn ze:
- Alexandros Efklidis – artistiek directeur van de Griekse Nationale Opera
- Mary Sunshine – dragartiest, zanger, acteur en choreograaf
- Nadia Kontogeorgi – actrice, zangeres, presentatrice
- Daglara – dragartiest en modeontwerper
- Jessica Muirhead – sopraanzangeres
- Yorgos Ziavras – dirigent

Interesse? Ga voor meer informatie of om je aan te melden naar de website van het Drag & Opera Festival.

Powered by Labrador CMS