Nikkie de Jager naar VN om aandacht te vragen voor lbhtq-rechten

22 september 2021, Winq redactie, 2 minuten

Er moet een einde komen aan de criminalisering van seksuele oriëntatie en genderidentiteit. Dat is de boodschap van een werkgroep die Nikkie de Jager zal toespreken tijdens een bijeenkomst van de Verenigde Naties. Ze zal hierbij aandacht vragen voor de rechten van lhbtq’s.

Nikkie de Jager, ook bekend onder de naam Nikkie Tutorials, is in New York, waar ze vorige week indruk maakte tijdens het jaarlijkse MET Gala. Daar droeg ze een jurk die een eerbetoon was aan Marsha P. Johson, een van de eerste transgender vrouwen die op de barricaden klom voor lhbtq-rechten.

Lees ook

Video: Nikkie vertelt over haar coming-out op school

Een emotioneel verhaal, maar ze heeft geluk gehad

Nikkie de Jager: “Mijn wereld is kleurrijker geworden”

Nikkie de Jager is out and proud

Video: Nikkie Tutorials doet de make-up van Måneskin-zanger Damiano

Kijken: Nikkie de Jager te gast in de talkshow van Ellen

"Is dit echt? Wil je me even knijpen?"

Deze week vertegenwoordigt Nikkie Nederland tijdens een bijeenkomst die gaat over vervolging van transgender personen en mensen die een relatie hebben met iemand van hetzelfde geslacht. Ze spreekt vertegenwoordigers van een werkgroep van 35 lidstaten toe. De boodschap van deze landen: er moet een einde komen aan de criminalisering van seksuele oriëntatie en genderidentiteit.

Discriminerende wetten en geweld

Nederland is samen met Argentinië voorzitter van de werkgroep. Woensdag zullen ze diplomaten en ministers om aandacht vragen voor de discriminerende wetten en het geweld waarmee lhbtq’s in bepaalde landen te maken hebben.

Zo lang sommige wereldburgers gestraft kunnen worden om wie ze zijn of van wie ze houden, kunnen ontwikkelingsdoelen voor de wereld niet gehaald worden, aldus de werkgroep.

Activisten bellen in

Nikkie de Jager doet haar verhaal in het VN-gebouw in New York, waarbij activisten uit de hele wereld inbellen. De Jager is sinds vorig jaar ambassadeur van de Verenigde Naties. Sindsdien zet ze zich in voor de rechten van seksuele minderheden.

Bekijk de jurk die Nikkie droeg tijdens het MET-gala op de website van het AD.

Coverbeeld: Meis Belle Wahr & Jip Merkies

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau