Johannes Radebe is geen onbekende in Strictly Come Dancing. De Zuid-Afrikaanse danser, die openlijk gay is, stond eerder aan de zijde van de Britse celebs Catherine Tyleskey en Caroline Quentin. Voor het eerst is hij nu gekoppeld aan een mannelijke danspartner, namelijk John Whaite, die bekend werd als winnaar van The Great British Bake-off.

Levensgrote taart

De bekendmaking van het koppel leverde fraaie beelden op. John werd verrast door Johannes, die uit een levensgrote taart tevoorschijn kwam. Ook zag de kijker hoe de twee een tango dansten op de klanken van New Orders ‘Blue Monday’.

Het is de eerste keer in zeventien jaar dat er een mannenkoppel meedanst in Strictly Come Dancing. Whaite (32 jaar) is vereerd dat hij de eerste Britse celeb is die met iemand van hetzelfde geslacht mag dansen en hoopt een voorbeeld te zijn voor lhbtq-jongeren.

Trots

De 34-jarige Radebe sluit zich daarbij aan en vertelt hoe trots hij is om deel uit te mogen maken van de show. “Dit is wat de lhbtq-gemeenschap nodig heeft. Het gaat er niet om dat we met vlaggen moeten zwaaien of het van de daken moeten schreeuwen dat we gay zijn. Maar er zijn nu eenmaal gays op deze wereld, dus is dit gewoon een weergave van de realiteit. Hoe meer gays we laten zien op de mainstream tv, hoe minder mensen er vragen over zullen stellen.”

Strictly Come Dancing is de zien op BBC One, dat ook in Nederland is te ontvangen. En dit zijn de mooiste foto’s van het Instagram-account van Johannes Radebe.