Vorige week kwam Montero uit, het langverwachte debuutalbum van Lil Nas X. De 22-jarige rapper/zanger werkt daarop samen met een keur aan sterren, onder wie Doja Cat, Jack Harlow, Megan Thee Stallion, Miley Cyrus en Elton John.

Lovende recensies, hitsige video's

Het album heeft lovende recensies gekregen. De video’s bij de drie tot nu toe uitgebrachte singles zijn expliciet en edgy, in de video van de titeltrack heeft hij seks met Satan en ook de vorige week uitgebrachte video van ‘That’s What I Want’ gaat het er hitsig aan toe.

Alleen al in de VS heeft Lil Nas X al meer dan 500.000 exemplaren verkocht. Wat tot dusver onderbelicht is gebleven, is dat iedere track op het album een ander goed doel ondersteunt.

Bestrijding van hiv en aids

Op de website Welcome to Montero is te zien welke doelen dat allemaal zijn. Alle organisaties zijn aangesloten bij het Gileac Compass Initiative, dat zich inzet voor de bestrijding van hiv en aids in de VS.

Een van die organisaties is Bros in Convo, die opereert vanuit Florida en zich richt op het ondersteunen van zwarte queermannen. Zij maakten onlangs bekend dat er dankzij de actie van Lil Nas X al meer dan 33.000 dollar is binnengekomen.

Overzicht

Dit is de lijst met alle organisaties die Lil Nas X ondersteunt: Transinclusive Group, Ch-Pier, The Bail Project, Bros in Convo, Compassionate Atlanta, Relationship Unleashed, Central Alabama Alliance Resource & Advocacy Center, OLTT, Samuel Dewitt Proctor Conference, Arianna Center, Thrive SS, What's in the Mirror, Cade Foundation, The Counter Narrative, Normal Anomaly en Happy Hippie.

Bekijk hier de video’s van ‘Montero (Call Me By Your Name)’, ‘Industry Baby’ ‘That’s What I Want’,