Britney Spears staat al meer dan tien jaar onder curatele. Dat betekent dat ze niet over haar eigen vermogen beschikt, maar in haar geval gaat het nog veel verder. Britneys vader Jamie Spears is aangesteld als conservator en hij had tot voor kort dusdanig veel invloed op Britney dat zij zich niet mocht verloven met haar vriend, of zwanger mocht raken.

Framing Britney Spears

De popster vecht al jaren voor haar vrijheid. Dat gevecht heeft inmiddels het stadium van rechtszaken bereikt, met als resultaat dat vader Spears een flinke stap moet terugdoen.

Eerder dit jaar verscheen de documentaire Framing Britney Spears, met daarin een glansrol voor onze eigen Ivo Niehe. Nu volgt op Netflix een nieuwe documentaire met de naam Britney vs Spears

Het zwijgen opgelegd

In de trailer zijn verschillende stemmen te horen. De een zegt: “Britney is het zwijgen opgelegd.” De ander: “Britney heeft nooit iemand in de buurt gehad die ze kon vertrouwen. Haar moeder niet, haar vader niet.” Weer een ander: “Britney leefde in de angst dat haar familie er met het geld vandoor zou gaan.”

Regisseur Erin Lee Carr en journalist Jenny Eliscu hebben het conservatorschap van Britney onderzocht en gekeken wat er waar is van de privileges die haar vader zou hebben verkregen. Ook willen ze blootleggen welke rol rechters hebben gespeeld bij de opstelling van het curatorschap. “Britney heeft andere mensen een hoop geld opgeleverd”, is een statement dat in de trailer is te horen.

Het complete verhaal

Volgens Netflix wordt met Britney vs Spears nu het volledige verhaal verteld. Overigens heeft Britney zelf niet meegewerkt aan de documentaire. De zangeres heeft inmiddels laten weten dat ze niet zit te wachten op alweer een ongeautoriseerde documentaire.

Britney vs Spears verschijnt op 28 september op Netflix. Hier de trailer.