Presentator Fred van Leer en de jury bestaande uit Marieke Samallo, Carlo Boszhard, Raven van Dorst en Envy Peru hebben de winnende queen gekozen uit de drie finalisten My Little Puny, Vanessa van Cartier en Vivaldi. 

Grande Finale

Na openhartige interviews met Fred van Leer en Josephine Kay, editor in chief van de Cosmopolitan, was het tijd voor de Grande finale waar de queens alles uit de kast hebben getrokken voor de allesbepalende look. 

Nadat Fred van Leer en de jury bepaald hebben om Vivaldi als eerste naar huis te sturen, ging de lip sync for you life op 'This is My Life' van Shirley Bassey tussen My Little Puny en Vanessa van Cartier. Presentator Fred van Leer kroonde uiteindelijk Vanessa van Cartier tot de winnares van het tweede seizoen Drag Race Holland. 

Eigen stage

Ze wint naast de iconische titel van de tweede Nederlandse Drag Race Superstar, een geldprijs van € 15.000, een kroon en scepter van Fierce Drag Jewels, een eigen stage op Milkshake Festival 2022 en een acht pagina's tellende beauty editorial in Cosmopolitan.

Vanessa van Cartier (Vanessa Crokaert (zij/haar), 41, Zele (BE)/Rotterdam (NL): "Dit is niet te geloven. Ik ben van mening: Never stop Dreaming. En zoals ik altijd zeg: Don’t dream it, be it! Ik ben zeer gelukkig!“

Vlaamse queen

Vanessa van Cartier was de enige Vlaamse queen dit jaar, met Italiaanse roots. Internationaal heeft ze, naast België, Nederland en Europa, haar sporen verdiend in de drag scene door de winst te pakken als eerste post-op transgender binnen de Miss Continental-verkiezing in Chicago.

Maar Vanessa is vooral legendarisch vanwege haar prachtige lip syncs en haar gepolijste stijl van drag. Zij is de drag moeder van Envy Peru, winnares van seizoen 1, en ze vertegenwoordigt met trots de trans community waar ze nog steeds dagelijks voor vecht.

Miss Congeniality

Vanessa van Cartier was niet de enige queen die in de prijzen viel. Tabitha die in de zesde aflevering afviel, is door de andere queens uitgeroepen tot Miss Congeniality van dit tweede seizoen.

In de slotaflevering van Drag Race Holland – seizoen twee kregen de finalisten de opdracht om samen met niemand minder van Famke Louise een nummer te schrijven en een clip op te nemen Bekijk hieronder het resultaat van het nummer ‘VIEREN’.

Coverbeeld: Tom Cornelissen