Vorig jaar maart gingen grote delen van de wereld in lockdown. Precies op dat moment ging Tiger King in première, waar miljoenen mensen – die tóch maar thuis zaten en weinig omhanden hadden – eens fijn voor gingen zitten.

Eigen wereld

Te zien was hoe Joe Exotic (alias Tiger King, echte naam Joseph Maldonado-Passage) een eigen wereld had gecreëerd die draaide om de opvang van katachtige wilde dieren. Hem werd voor de voeten geworpen dat hij slecht voor de dieren zorgde. Hij ontkende dat, en wierp op dat zijn grote concurrent Carol Baskin – die zich ook inzet voor de wildedierenopvang – haar verdwenen man had vermoord.

Tegelijkertijd maakte Joe ook nog videoclips bij zijn eigen countryliedjes, had hij politieke ambities en een reeks affaires met jonge mannen zonder tanden. Al met al was het een rariteitenkabinet waarom het heerlijk gruwelen en grinniken was – ware het niet dat Joe al enige tijd in de gevangenis zit vanwege misdaden die hij heeft gepleegd.

Tipje van de sluier

Nadat de serie was afgelopen, kwamen er verschillende initiatieven voorbij voor de verfilming van het leven van Joe Exotic. Enkele daarvan zijn nog steeds levensvatbaar, andere zijn gesneefd. Uiteindelijk verstomde de aandacht rond Joe en consorten.

Als het aan Netflix ligt, komt daar op 17 november verandering in. Dan gaat deel twee van de serie van start. Wat de kijker precies te zien krijgt, is nog niet bekend. Erg veel is er niet veranderd aan de situatie rond Joe – hij zit nog steeds in het gevang. Volgens het streamingplatform hebben ze met het eerste seizoen ‘slechts een tipje van de sluier opgelicht’.

Statement

Carol Baskin heeft na de bekendmaking meteen een statement uitgevaardigd waarin ze zegt dat de nieuwe serie ‘misleidende informatie bevat’. En dat is natuurlijk alleen maar goed voor de kijkcijfers. Alhoewel… is de glans er niet een beetje af? Willen we opnieuw kijken naar Amerikaanse trailer trash? We zullen het zien, vanaf 17 november.

Hier alvast een eerste trailer.