Tijdens het Nederlands Film Festival is het aanbod deels online en deels op locatie te zien. Op de website van het NFF zijn de films per categorie ingedeeld, waaronder die van lhbti+. Ook in die categorie kijk je een aantal films thuis, voor andere films ben je van harte welkom in Utrecht.

Hier alvast een greep van twee films uit het aanbod.

Silent Heat

Première – regie Luciënne Venner
Te streamen vanaf 30 sep. 2021 12:00 uur - 03 okt. 2021 02:00 uur
Duur: 23 minuten
Surrealistische korte film waarin een vrouw, die met haar geliefde Alette op een idyllisch eiland verblijft, gestoken wordt door een zee-egel. Ze belandt in een hallucinante trip door haar onderbewustzijn.  Tijdens deze reis wordt ze door een mysterieuze dame naar een ondergrondse erotische club geleid. Eenmaal binnen worden haar fantasieën op een onverwachte manier geprikkeld

KORT! – Foster

Regie: Jordi Wijnalda
Te streamen vanaf 29 sep. 2021 12:00 - 03 okt. 2021 02:00
Duur: 17 minuten
Deze film is ook op locatie te zien, op 30 september om 11:00 uur in Kinepolis Jaarbeurs 1
Een zondagochtend in mei. We zien een gezin met twee vaders en twee zoons: de veertienjarige Elias en de achtjarige Wesley. Wesley gaat die dag terug naar zijn biologische vader en is zijn koffer en rugzak aan het inpakken. De spanning is voelbaar, en iedereen maakt zich op zijn eigen manier klaar voor het onvermijdelijke afscheid. Elias besluit Wesley nog een keer mee nemen naar de snackbar voor een ijsje. Weg van de volwassenen, met een ijsje, kunnen ze nog heel even gewoon broers zijn. Misschien kunnen ze dat ook na Wesleys vertrek wel blijven.

Bekijk hier het volledige programma van het Nederlands Film Festival.