Graham Norton is natuurlijk vooral bekend van zijn eigen vrijdagavondshow. Daarnaast levert hij jaarlijks het commentaar voor de BBC tijdens de uitzendingen van het Eurovisie Songfestival. Tevens was hij te zien in een klein rolletje in de Netflix-film Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Tot slot is hij jurylid van de Britse versie van RuPaul’s Drag Race.

Queen of the Universe

Al die rollen komen nu bij elkaar in een nieuw programma van de makers van RuPaul’s Drag Race, het productiebedrijf World of Wonder. De naam van deze nieuwe tv-competitie heet Queen of the Universe en draait wederom om dragqueens, maar deze keer gaat het wedstrijdelement over echte zang. Geen lipsync for your life dus, maar zingen voor je leven.

Volgens Variety is Queen of the Universe een internationale competitie waarin het draait om ‘hoge hakken en hoge octaven’. Het is nog niet bekend of de kandidaten uit allemaal verschillende landen komen, en welke dat zullen zijn.

Conchita Wurst

Graham Norton wordt dus het gezicht van de show. Het programma is geïnspireerd op het winnende optreden van Conchita Wurst in 2014 tijdens het Eurovisie Songfestival, die daar ‘Rise Like a Phoenix’ zong.

Queen of the Universe is vanaf 2 december te zien op Paramount+, een streamingplatform dat nog niet in Nederland toegankelijk is. Maar wellicht is dat tegen die tijd wel zo.