Te zien is hoe de vier heren op leeftijd een oubollig animatiefilmpje krijgen te zien met teksten als: ‘hier zie je dat de man een platte borst heeft. Je ziet ook dat de man en de vrouw allebei een bosje haar op hun lichaam hebben’. Vervolgens ziet een klein kereltje dat hij een piemel heeft. “Deze wordt waarschijnlijk nog groter omdat jij óók groter wordt.”

Christelijke mevrouw

Bill, Jessay, Robert en Mick blijven er bijna in. Vervolgens komt er een christelijke mevrouw in beeld, die met haar rechtervinger en haar linkerhand voordoet hoe seksuele gemeenschap eruit ziet. “Nu denk je waarschijnlijk: dat ga ik van mijn leven nooit doen, maar God heeft het heel erg prettig gemaakt.”

In een derde filmpje biecht een jongeman op aan een vriend dat het niet helemaal lekker gaat met zijn zaakje. Een dokter stelt syfilis vast bij hem. Hij stelt zich voor hoe hij het aan zijn vriendin vertelt, die snikkend verzucht: “Ik wou dat ik dood was.”  

Veel veranderd

En zo gaat het nog even door. De vier vinden het mooi om te zien hoeveel er inmiddels is veranderd op het gebied van seksuele voorlichting. Wat ze missen in de video’s: homoseksualiteit kwam niet ter sprake, laat staan anale seks.

Dan sluiten ze af met een video waarin mannen laten zien hoe je een condoom gebruikt. De laatste woorden: “NICE!”