Vorig jaar was er geen Mr Gay World 2020-verkiezing, dus heeft de organisatie besloten alsnog een winnaar uit te roepen. Dat gebeurt voorafgaand aan de verkiezing van Mr Gay World 2021.

Transgender man

De regels voor de competitie zijn dit jaar vernieuwd. Dit heeft te maken met het feit dat Chiyo Gomes vorig jaar als eerste transgender man meedeed aan de Mr Gay England 2020-verkiezing. Daarop besloot een groep mensen campagne te voeren om hem uit te sluiten vanwege het feit dat hij trans is. De organisatie van Mr Gay England maakte daarom met een statement duidelijk dat ze trots waren op iedere gay man die mee wil doen.

Mr Gay World volgt nu het Engelse voorbeeld en heeft de regels veranderd. Nu kan iedereen meedoen die zich identificeert als man en de voornaamwoorden hij/hem gebruikt. De nieuwe regels gelden vanaf nu ook voor alle licentiehouders in de wereld, wanneer die per land een verkiezing organiseren.

Online competitie

De verkiezing van Mr Gay World 2020 en 2021 zijn dit jaar online vanwege de aanhoudende coronapandemie. Een en ander is te volgen via het YouTube-kanaal van Mr Gay World.

In vier shows zullen vooraf opgenomen video’s te zien zijn van de kandidaten, net als beelden van Zuid-Afrika, het land dat deze edities van Mr Gay World organiseert.

Teaser

Op 9 en 16 oktober is de Mr Gay World 2020-verkiezing, op 23 en 30 oktober die van 2021. Bekijk hier alvast een teaser.