Het originele DISCO-album van Kylie Minogue verscheen vorig jaar november. Dat album brak een Brits record: Kylie was de eerste zangeres die een nummer één-album scoorde in vijf verschillende decennia.

Guest List Edition

Op 12 november verschijnt een nieuwe versie van DISCO, getiteld DISCO: Guest List Edition. Die naam verraadt het al een beetje: naast de twaalf al bestaande tracks zijn er nieuwe liedjes te horen die Kylie opnam met andere artiesten. Op het album zijn Jessie Ware, Dua Lipa en Gloria Gaynor te horen en als eerste samenwerking is een duet met Olly Alexander van Years & Years uitgebracht ‘A Second After Midnight’.

Het is een aanstekelijke uptempo dancetrack die stevig is geworteld in disco. De twee hebben ook een video uitgebracht, waarin ze samen dansen in de Collins’ Music Hall. Let even goed op de gezichten van Kylie en Olly: die verwisselen af en toe van lichaam, wat er vrij bizar uitziet. Ineens lijkt het of Kylie haar korte koppie uit het midden van de jaren negentig weer als kapsel heeft en Olly ziet eruit als een blije dragqueen. Aanvankelijk denk je: dit is een digitale face-morph, maar de twee hebben zich als elkaar verkleed.

Tracklist

Hieronder de complete tracklist van de tweede, extra cd van DISCO: Guest List Edition, gevolgd door de video van ‘A Second After Midnight’.

#1 Till You Love Somebody
#2 Fine Wine
#3 Hey Lonely
#4 Spotlight
#5 A Second To Midnight – Kylie and Years & Years
#6 Kiss Of Life – Kylie and Jessie Ware
#7 Can’t Stop Writing Songs About You – Kylie and Gloria Gaynor
#8 Real Groove – Kylie and Dua Lipa (Studio 2054 Remix)
#9 Say Something (Basement Jaxx Remix)
#10 Say Something (F9 Club Remix)
#11 Say Something (Syn Cole Extended Mix)
#12 Magic (Purple Disco Machine Extended Mix)
#13 Real Groove – Kylie and Dua Lipa (Studio 2054 Initial Talk Remix)
#14 Dance Floor Darling (Linslee’s Electric Slide Remix)