In zijn standupshow The Closer zegt Dave Chappelle dat gender een vaststaand feit is. Zo roept hij bijvoorbeeld: “Iedereen die hier vandaag aanwezig is, ieder mens op aarde is tussen de benen van een vrouw door op aarde gekomen. Dat is gewoon een feit.” Daarnaast maakt Chappelle zich kwaad over de ophef rond DaBaby. De rapper deed onlangs homofobe uitspraken op een muziekfestival. Hierover zei Chappelle: “In ons land kun je een zwarte man doodschieten, maar het land is te klein als je een homo op z’n teentjes trapt.”

Negatieve recensies

De Amerikaanse lhbtq-belangenorganisatie GLAAD plaatste een reactie op Twitter. Bij een negatieve recensie van de show schreven ze het volgende: “Het merk Dave Chappelle staat voor het ridiculiseren van transgender personen en andere minderheden. Het publiek staat hier niet achter: de negatieve recensies en afkeurende meningen van kijkers zijn een duidelijke boodschap aan de entertainmentindustrie dat ze geen platform moeten bieden aan boodschappen die anti-lhbtq zijn. Wij zijn het daarmee eens.”

Geen excuus voor transfobie

De National Black Justice Coalition gaat nog een stap verder. Deze organisatie behartigt vooral de belangen van zwarte lhbtq’s en verzoekt Netflix de special van Chappelle te verwijderen. In een statement laten ze weten: “Vergis je niet: zwarte lhbtq-mensen bestaan, dat hebben ze altijd gedaan. Het ene gevecht tegen onderdrukking sluit het andere niet uit. Het aanhoudende racisme in de Verenigde Staten is geen excuus voor homofobie of transfobie.”

Bron: RTL Boulevard