The Outsiders, Hotel New Hampshire,  St. Elmo’s Fire, About Last Night… Rob Lowe brak door met een reeks typische jarentachtigfilms. In 1988 kwam er een einde aan dat glorieuze begin met een seksschandaal waarbij hij was betrokken. Daar kwam ook nog een serieus drankprobleem bij. In 1990 stopte hij volledig met alcohol en krabbelde hij langzaam weer uit het dal.

Comeback

Lowe nam zichzelf op de hak in programma’s als Saturday Night Live en moest het tot eind jaren negentig hebben van cameo’s en bijrollen in films die vaak direct op video werden uitgebracht. Met de serie The West Wing maakte hij in 1999 zijn definitieve comeback, waarna rollen volgden in Brothers & Sisters, Parks and Recreation, Californication, The Grinder en meest recent een leidende rol in 9-1-1: Lone Star.

Verspookt

Een van zijn leukste recente rollen is die van cosmetisch chirurg Jack Startz in de biopic over de flamboyante pianist Liberace, Behind the Candelabra uit 2013. Hierin is zijn gezicht zo verspookt dat hij zijn oogleden niet meer fatsoenlijk op elkaar krijgt. In werkelijkheid ziet Lowe er met zijn 57 jaar nog superstrak uit. We verzamelden zijn leukste foto’s van toen en nu, die hij plaatste op zijn Instagram-account.