Nieuwe muziek: rollebollen met Troye Sivan en Måneskin zingt ‘Mammamia’

Plus nieuw werk van Adele en Dolly Parton

15 oktober 2021, Jaap Bartelds, 8 minuten

De nieuwe video van Troye Sivan staat wederom bol van de queer-momenten. En waar lijkt die melodie van ‘Angel Baby’ toch op?! Verder slingerde Madonna een nieuwe remix online van ‘Bitch I’m Loca’, die is gebruikt bij een fotoshoot met Maluma. Ook Måneskin is weer van de partij. Maar er is meer nieuwe muziek…

Adele – ‘Easy On Me’

Na 19, 21 en 25 verschijnt op 19 november Adeles vierde album dat de titel 30 heeft meegekregen. ‘Easy On Me’ is de eerste single, met een video die is geregisseerd door Xavier Dolan, bekend van Adeles leadsingle van haar vorige album, ‘Hello’. ‘Easy On Me’ is een vrij verdrietige ballad, maar de video eindigt met een lach.

Madonna & Maluma – ‘Bitch I’m Loca’

Muziekmagazine Rolling Stone heeft een rubriek: Musicians on Musicians. Deze keer praten Madonna en Maluma over het vak. Dat gaat gepaard met een covershoot, een uitgebreid interview en een video, waarvoor ze hun duet ‘Bitch I’m Loca’ van een nieuwe remix hebben voorzien. Niet zo mooi als hun minihit ‘Médellin’, maar toch erg lekker. O ja: de mensen van Madonna.nl hebben de video-interviews online gezet, samen met de foto's van de shoot.

Reba McEntire & Dolly Parton – ‘Does He Love You’

Countryzangeressen Reba McEntire en Dolly Parton zijn samen bijna 150 jaar oud, maar klinken nog immer fris in dit duet dat doet denken aan een musicalnummer dat is geschreven door Benny en Björn van ABBA.

Måneskin – ‘MAMMAMIA’

Een echte video is er nog niet voor ‘MAMMAMIA’, al komt deze lyric video een heel eind. Zanger Damiano David heeft een fraai nieuw kapsel.

Shamir – ‘Gay Agenda’

Volgens zanger Shamir gaat ‘Gay Agenda’ over radicale acceptatie. In de video heeft hij een gewei op zijn hoofd en loopt hij rond op bokkenpoten. Niemand kijkt er van op, zo radicaal is hij geaccepteerd.

Troye Sivan – ‘Angel Baby’

‘Angel Baby’ is de eerste single van het derde album van Troye Sivan. In een interview met muziekmagazine NME noemt hij dit zijn ‘crack at an adoring, doting, love struck, mega pop, gay power ballad’. De video is volgens hem ‘een viering van liefde, queer zijn, tederheid, seks en fantasie. En dat druipt er vanaf.

MY BABY – ‘A Dream I Dream’

Uit Nederland: MY BABY. Oorspronkelijk maakten ze traditionele folk en blues, tegenwoordig klinken ze futuristisch met een flinke vleug Goldfrapp. Deze nieuwe single is geproduceerd door Steve Dub, bekend van zijn werk voor Chemical Brothers en Daft Punk.

Rigil – ‘Sanctuary’

‘Sanctuary’ gaat over het feit dat iedereen een veilige plek maakt dicht bij huis, waardoor overal kleine, persoonlijke heiligdommen creëren waarover je vervolgens beslist: hou je deze geheim of deel je die met anderen? De video maakte zanger Rigel samen met zijn partner Anthony Baxter. Er zitten beelden in uit de film Voyage to the Planet of Prehistoric Women, uit 1968.

TIN – ‘Stung’

TIN is de naam van een Australische singer-songwriter die in Londen woont. In de video voor ‘Stung’ is hij voor het eerst in drag te zien, samen met enkele van de heetste queens uit de Londense scene.

Finneas – ‘Love Is Pain’

De broer van Billie Eilish doet het sinds kort ook zonder achternaam. Waar zuslief haar liedjes vaak laat vergezellen van bizarre video’s, houdt Finneas het juist klein.

Magazine 117
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau