Vorige week vrijdag verscheen na bijna vijf jaar weer een nieuwe single van Adele, de pianoballad ‘Easy On Me’. Het is de voorloper van haar vierde album dat in november verschijnt en de naam 30 heeft gekregen. Wel zo toepasselijk, na de vorige albums 19, 21 en 25.

Adele's Café

Ter promotie heeft Adele voor Vogue een video opgenomen in een setting die ‘Adele’s Café’ heet. Geblinddoekt beoordeelt ze een aantal gerechten uit de Britse keuken. Ze begint met pickled eggs, daarna volgen kokkels, gedroogde haring (kippers), varkenspastei en nog een lading gerechten.

Hamburger en patat

Tussendoor vertelt Adele dat ze elke week Sunday roast maakt en dat ze altijd eieren eet wanneer ze een kater heeft. Ook wil ze als laatste maal in haar leven een kipnugget, een hamburger en patat. “Dat is mijn lievelingseten en ik eet het zeker een keer per week.”

Niet echt exquise

Al met al is het een aanstekelijke video waarbij je het water – af en toe – in de mond loopt. Maar vaak ook niet, want echt exquise zijn de gerechten niet. Maar dat maakt de dolenthousiaste Adele helemaal niets uit.

Spotted dick

Nog een leuk feitje: spotted dick is een cake gemaakt van niervet met rozijnen of krenten, die is overgoten met custard. De herkomst van de naam is onduidelijk, maar kan een verbastering zijn van ‘deeg’. Omdat ‘dick’ zowel een koosvariant is van de naam Richard is als een synoniem voor penis, hebben overheidsinstanties herhaaldelijk gepoogd het dessert om te dopen in spotted Richard.

Maar dat terzijde. Hier de beelden!