“Het is een grote sprong van burgemeester naar presidentskandidaat, maar ik wist dat ik iets had te bieden dat anders was.” Dat zijn de woorden die Pete Buttigieg uitspreekt in de documentaire die gaat over zijn presidentiële campagne in 2020.

Eerste gay minister

In Mayor Pete is Buttigieg te zien met zijn man Chasten en hoe hij allerlei mensen ontmoet tijdens de campagneperiode. Destijds was hij burgemeester van South Bend in de staat Indiana. Dat hij gay is, zag hij als een voordeel. Hij is in ieder geval opgevallen bij de huidige president, Joe Biden. Die maakte hem minister van Transport in zijn kabinet.

Op een gegeven moment komt Chasten in beeld die de vraag krijgt wat hij van zijn man zou willen weten. Zijn antwoord: “Je hebt een groot gedeelte van je leven verborgen gehouden wie je was. Heb je het gevoel dat je je ware zelf hebt laten zien tijdens de campagne?”

Serieus, met een grap

Tijdens zijn campagne gaf Buttigieg aandacht aan lhbtq-jongeren. Chasten zegt hierover in de docu: “Je vertelt ieder kind dat gay is dat het goed zal komen.” De trailer is vrij serieus, maar eindigt met een grap.

Mayor Pete verschijnt op 12 november op Amazon Prime. Hier de beelden!