I Love Lucy maakte zijn tv-debuut in 1951 en legde de basis voor alle sitcoms die draaien om de belevenissen van een gezin. De serie is na zeventig jaar nog altijd in herhalingen te zien op de Amerikaanse tv en daardoor een van de populairste tv-programma’s aller tijden.

Interraciaal stel

Lucille Ball en Desi Arnaz waren de sterren van I Love Lucy. In het werkelijke leven waren de twee ook getrouwd. Gedurende hun succesjaren kreeg het koppel bakken vol kritiek en haat over zich heen vanwege het feit dat ze een interraciaal stel waren. Het huwelijk van de twee stond onder continue druk vanwege het flirtgedrag van Arnaz en Ball worstelde met de druk die de roem met zich meebracht.

Being the Ricardos

Er is nu een film op komst waarin Ball en Arnaz worden geportretteerd. Deze gaat over een week uit het leven van het echtpaar en heet Being the Ricardos. De titel verwijst naar de achternaam van hun personages in I Love Lucy en in de film komt de gecompliceerde relatie van de twee voor het voetlicht terwijl ze bezig zijn met de opnames van hun show. 

Cast

Oscar-winnaars Nicole Kidman en Javier Bardem schitteren als Lucille Ball en Desi Arnaz. Andere rollen zijn er voor J.K. Simmons, Alia Shawkat, Clark Gregg en Tony Hale. Aaron Sorkin, bekend van de films The Social Network, Steve Jobs en The Trial of the Chicago 7, tekende voor de regie en het script.

Being the Ricardos is vanaf 21 december te zien op Amazon Prime Video.