De befaamde (of beruchte) rode stoel bood plaats aan gewone Britten, af en toe een BB’er (Bekende Brit) of aan gasten die verder van huis kwamen. De beroemdheden op de bank klapperden regelmatig met hun oren, bijvoorbeeld die keer dat Melanie kwam vertellen dat over haar haarprobleem.

Het verhaal van Melanie

Melanie zat zenuwachtig op haar stoel te vertellen over haar slappe, futloze haar en ze had elk wondermiddel al geprobeerd om er iets aan te doen. Toen las ze in een magazine over een revolutionaire nieuwe behandelmethode: je moet sperma in je haar smeren zodat dat verrijkt wordt met proteïne.

Dus ging Melanie naar haar vriend met het verzoek om een zaadlozing, want de behandeling in het artikel kostte vijftig pond – tenzij je je eigen sperma meebracht, dan was het maar twintig pond. Dus Melanie vroeg haar vriend om haar te helpen, want ze had ook niet zo’n zin om het sperma van een andere man op haar hoofd te krijgen.

Mocht ze blijven zitten of niet?

Dus zij bellen met de kapsalon die de behandeling uitvoerde. Ze legde uit dat ze een afspraak wilde maken voor de spermabehandeling en het eerste wat ze aan haar vroegen, was: “Heb je de datum van het artikel gecheckt?” 1 april!

Liet Graham Norton haar achterover kiepen of mocht Melanie blijven zitten? Je ziet het in de onderstaande compilatie, net als heel veel andere hilarische Red Chair-gesprekken.