Nieuwe muziek: de kinky horrorvideo van Måneskin en een cadeautje van Billy Porter

Ook nieuw werk van Billy Porter en Lana Del Rey

22 oktober 2021, Jaap Bartelds, 8 minuten

Måneskin-zanger Damiano David heeft het niet makkelijk in de nieuwe video: iemand probeert hem tijdens het plassen te verdrinken in een wc-pot en dat is slechts één van de kinky sterfscènes in ‘Mammamia’. Verder zijn er nieuwe video’s van Billy Porter, Lana Del Rey en de Braziliaanse Anitta.

Måneskin – ‘Mammamia’

‘Mammamia’ gaat over het vermeende cokegebruik van zanger Damiano David tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Daarvan is in de video niets terug te zien: dat is eerder een kinky horrorfantasie waarbij de zanger meerdere sterfscènes heeft. Met name die in een badkamer met ligbad is bijzonder: hij wordt met zijn hoofd in de wc-pot geduwd, waarna de tekst ‘Rest in Piss’ op de muur verschijnt. Bijzonder.

Lana Del Rey – ‘Blue Banister’

Iemand die we wat meer kleur gunnen in haar sepialeven, is Lana Del Rey. De video voor ‘Blue Banister’ is wederom fraai, maar getuigt niet bepaald van experimenteerdrift. Mooie beelden van Lana die een hek verft en een taart bakt met haar dinnen, dat wel.

Queens – ‘Nasty Girl’

Dit is geen cover van de Destiny’s Child-hit uit 2002 en ook niet van de Vanity-single uit 1982. Maar zo’n beetje elke twintig jaar komt er een meidengroep om het idee om een lied uit te brengen met die titel. Klinkt als Lil Kim uit 1999 en kijk vooral ook eens naar al die leuke dansers.

Anitta (Ft. Saweetie) – ‘Faking Love’

Minimalistische beats en een futuristische video, past prima bij elkaar. Een lekker klein liedje dat voorbijvliegt en toch kans ziet zich in je oor te wurmen.

Billy Porter – ‘Children’

Acteur Billy Porter schittert in de nieuwe Cinderella-verfilming, haalde de woede op de hals van Harry Styles-fans door te roepen dat de zanger niets had te zoeken op de cover van Vogue terwijl hij een jurk droeg (‘als witte hetero’) en brengt ook nog eens een discotrack uit met een kleurige lyric-video. Dat smaakt naar meer.

Olivia Rodrigo – ‘Traitor’

‘Traitor’ is misschien wel de mooiste track van Olivia Rodrigo’s debuutalbum Sour. Een lied over verraad en verdriet met een video vol kameraadschap, omdat je nu eenmaal toch verder moet.

Aurora – ‘Giving In to Love’

Eerste indruk: mooi haar. Willen we ook, een bob met een pony en dat daar dan ter plaatse van je oren twee lange sprieten uit hangen. Maar wat een prachtig lied en dan die levende standbeelden. En als Aurora er halverwege achterkomt dat je die sprieten ook kan vlechten is het helemáál prachtig. Plus, net als je denkt dat het lied is afgelopen, moet het mooiste nog komen: het euforische lalalala-stuk.

Swedish House Mafia & The Weeknd – ‘Moth to a Flame’

Axwell, Steve Angello en Sebastian Ingrosso vormden van 2008 tot 2013 het dancetrio Swedish House Mafia. Dit jaar kwamen ze weer bij elkaar en in 2022 volgt een debuutalbum. Dit is de nieuwe single, waarop The Weeknd de leadvocalen voor z’n rekening neemt.

Christina Aguilera, Becky G, Nicki Nicole ft. Nathy Peluso – ‘Pa Mis Muchachas’

Christina Aguilera is nauwelijks herkenbaar in de video bij haar nieuwe single, waarop maarliefst drie zangeressen te gast zijn. En nee, dat is niet Nicky Nicole uit Amsterdam.

ABBA – ‘Just a Notion’

De eerste twee singles van ABBA’s comeback-album Voyage hebben in Nederland niet veel gedaan: beiden bleven steken in de Tipparade. ‘Just a Notion’ is nu single nummer drie. Agnetha en Frida klinken opnieuw prachtig samen. Maar waar hebben we dit liedje eerder gehoord? Het lijkt op een kruising tussen ‘Waterloo’, ‘Ring Ring’ en ‘I Do, I Do, I Do’.

Magazine 116
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 116

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau