Nikkie de Jager droomde al jaren van een eigen wassen beeld en nu is het eindelijk zover: ze is te bewonderen bij Madame Tussauds in Amsterdam.

Brief

In de nieuwste video op haar YouTube-kanaal laat De Jager zien hoe zo’n beeld tot stand komt. Het verhaal begint met de brief die Madame Tussauds haar stuurde, waarin ze haar een voorstel doen plus het verzoek voor twee poseersessies.

Dat was op 4 december 2019. Sindsdien is er gewerkt aan het beeld van De Jager. Ze vertelt dat ze al wist dat zoiets even kon duren, maar niet dat ze er uiteindelijk bijna twee jaar op moest wachten.

Dezelfde ogen als James Bond

Het begint er allemaal mee dat De Jager zelf mocht bepalen welke look haar wassen beeld zou krijgen. Vervolgens ging ze met een stylist aan de slag om drie kledingstijlen te selecteren. De volgende stap is het poseren van De Jager voor een camera op heuphoogte, zodat haar hele lichaam in verhouding wordt opgenomen. Geen creatieve shoot, maar een technische, zo legt een van de betrokken makers uit.

Leuk om te zien is hoe De Jager haar eigen oogballen selecteert. Wat blijkt: ze heeft precies dezelfde ogen als Daniel Craig. Ze zegt hierover: “It’s Bond. Nikkie Bond!” Later is te zien hoe haar wassen hoofd ‘verandert van een alien in Nikkie’.

De onthulling

En dan volgt het moment van de onthulling. De Jager kan haast niet geloven hoe goed haar beeld is gelukt. “Ik ben een beetje bang voor haar. Zelfs mijn oren kloppen helemaal!” Ze dartelt om haar beeld en ziet voor het eerst hoe haar profiel er uitziet in het echt. “Ik heb een goede neus! En wat ben ik groot, is dit hoe mensen mij zien?”

Het is ontwapenend om te zien hoe De Jager reageert op haar bevroren zelf. Op het einde van het filmpje zegt ze tegen de camera: “Ze is lief. Ik heb het even aan haar gevraagd, maar ze is lief. Hè meid? Heb je het naar je zin?”