NDT 2 opent nieuw seizoen met twee wereldpremières in The play between

Leestijd: < 1 min

NDT 2 opent het nieuwe seizoen van 4 november t/m 17 december met The play between. Het programma bestaat uit twee wereldpremières van de choreografen Marcos Morau en Nadav Zelner. NDT is erg enthousiast om de unieke kijk op dans van deze eigenzinnige verhalenvertellers toe te voegen aan het repertoire.

De Spanjaard Marcos Morau is een rijzende ster in de Europese theater- en danswereld. Zijn fantasierijke werk versmelt op ambitieuze wijze dans, mode, film, theater en fotografie en wordt vaak beïnvloed door beeldende kunst en historische referenties.

Moraus choreografie bevat vaak een speels absurdisme en theatraliteit, waaruit een nieuwe verhalende taal ontstaat. Samen met andere kunstenaars richtte Morau in 2005 de interdisciplinaire groep La Veronal op, die werk creëert op het snijvlak van dans, film, literatuur en fotografie.

The play between
The play between

Nadav Zelner is een freelance danser en gedurfde choreograaf die de hedendaagse danswereld verovert. Het werk van de Israëliër stimuleert lichaamsexpressie vanuit een fris, provocerend perspectief met veel gevoel voor ontwerp en theatraliteit.

Zelner was lid van de Kibbutz Contemporary Dance Company en danste in diverse internationale projecten. Als choreograaf maakte hij onder meer werk voor de Gauthier Dance Company en de Batsheva Dance Company. Zijn vocabulaire is beïnvloed door de populaire cultuur dat tot esthetische werken leidt die vaak samengaan met onverwachte muzikale keuzes.

The play between
The play between

SPEELLIJST 

do 4, vr 5 & za 6 nov: Amare, Den Haag
wo 10 nov: Stadsschouwburg Haarlem
vr 12 nov: Flint, Amersfoort
zo 14 & di 16 nov: Stadsschouwburg Utrecht
wo17 & do 18 nov: Amare, Den Haag
wo 24 nov: Wilminktheater, Enschede
vr 26 nov: Parktheater, Eindhoven
ma 28, di 30 nov & wo 1 dec: Internationaal Theater Amsterdam
za 4 dec: Stadsschouwburg Groningen
wo 8 dec: Theater a/h Vrijthof, Maastricht
vr 10 dec: Schouwburg Amstelveen
za 11 dec: Theaters Tilburg
vr 17 dec: De Goudse Schouwburg

Kijk voor meer informatie en tickets op de website van NDT.

Fotografie: Rahi Rezvani

Powered by Labrador CMS