Bekijk de trailer van Firebird, een film over een gay romance in de Koude Oorlog

Met een geheime liefde op de vlucht voor de KGB

Leestijd: < 1 min

Firebird is de naam van een film over twee mannen die ten tijde van de Koude Oorlog werken voor de luchtmacht van de Sovjet Unie. Al snel kunnen ze hun ogen niet van elkaar afhouden in dit waargebeurde verhaal. Bekijk hier de trailer.

Firebird is gebaseerd op een waargebeurd liefdesverhaal tussen een piloot, Roman, en een soldaat, Sergey. Die laatste werkt op een luchtmachtbasis ergens in de Sovjet Unie ten tijde van de Koude Oorlog. Als Roman op die basis arriveert, krijgt Sergey al snel warme gevoelens voor deze stoere piloot.

Driehoeksverhouding

Er ontstaan een driehoeksverhouding tussen Sergey, Roman en Luisa, de assistent van Roman. Sergey wordt gedwongen om zijn verleden onder ogen te komen terwijl de carrière van Roman gevaar loopt en Luisa er alles aan probeert te doen om haar gezin bij elkaar te houden.

Als het net zich rond hen sluit, riskeren de drie hun vrijheid in een tijd dat het Sovjet-regime overal ogen en oren heeft en een onderzoek van de geheime dienst KGB dreigt te escaleren.

Trailer

De acteurs Oleg Zagorodnii en Tom Prior spelen de hoofdrollen in dit drama, dat is geregisseerd door Peeter Rebane. Bekijk hieronder de trailer van Firebird. Het is nog niet bekend wanneer de film in de Nederlandse bioscopen is te zien.

Powered by Labrador CMS