Nieuwe Marvel-film Eternals verboden in Golfstaten vanwege homozoen

Leestijd: < 1 min

In de nieuwe Marvel-film Eternals is te zien hoe de superheld Phastos zoent met zijn echtgenoot. Dit blijkt een brug te ver voor Saoedi-Arabië, Koeweit en Qatar: in deze Golfstaten is de complete film in de ban gedaan.

In Eternals zijn Richard Madden, Gemma Chan en Angelina Jolie te zien. Ook Brian Tyree Henry speelt mee, als de superheld Phastos. Hij is het eerste gay personage in een Marvel-film en in een scène is te zien hoe hij zoent met zijn echtgenoot (een rol van Haaz Sleiman).

Geen censuur

Lokale distributeurs in Saoedi-Arabië, Koeweit en Qatar wilden verschillende scènes in Eternals aanpassen, maar daar stak Disney, het moederbedrijf van Marvel, een stokje voor. Dus is besloten de film maar helemaal niet te vertonen.

Eerder kwam een Pixar-film niet door de homofobe censuur in deze landen, waar homoseksualiteit nog steeds is verboden. Vorig jaar deden ze Onward in de ban omdat er in de film werd verwezen naar een lesbisch stel.

Verdrietig

In Eternals speelt Angela Jolie de hoofdrol. Zij speelt een superheld met mentale problemen. In een reactie heeft de actrice gezegd dat ze ‘verdrietig is over het besluit om de film te verbieden’.

Bron: The Independent

Powered by Labrador CMS