Nieuwe muziek: ABBA’s Voyage-album is uit en Kylie zingt met Jessie Ware

Ook video's van Charli XCX, Spice Girls en James Blake

05 november 2021, Jaap Bartelds, 8 minuten

Wat een verrassing: na ruim veertig jaar is er een compleet nieuw album van ABBA verschenen. Björn en Benny bieden een kijkje achter de schermen. Verder is er nieuwe muziek van Charli XCX, James Blake, Kylie en Jessie Ware. Van eigen bodem is de nieuwe video van Jasha Eliane. Maar er is meer…

Jasha Eliane – ‘MIJN VROUW’

We trappen af met muziek van eigen bodem. Jasha Eliane is een 20-jarige opkomende artiest en ze maakt Nederlandstalige queerpop. Haar tweede single 'MIJN VROUW' gaat over de liefde tussen twee vrouwen, de zoektocht naar een vrouw maar ook de zoektocht naar liefde voor jezelf. In de video is te zien hoe twee vrouwen elkaar onder het toeziend oog van familie en vrienden het ja-woord geven in de Heuvelse Kerk in Jasha’s woonplaats Tilburg. In een interview met het AD vertelt ze dat er nog genoeg werk is te verzetten als het aankomt op acceptatie van lhbtq’s. “Het gaat hier in Tilburg over het algemeen goed, maar toch zie je nog niet zo vaak, als bijvoorbeeld in de randstad, queer mensen hand in hand lopen, terwijl er echt wel queer koppels zijn in Tilburg.”

Silk Sonic – ‘Smokin’ out the Window’

En daar glijden ze weer lekker soepel bij je naar binnen, de heren van Silk Sonic. Bruno Mars en Anderson .Paak hullen zich samen met hun achtergrondzangers en fluwelen seventies-pakken, wat prima past bij hun fluwelen seventies-soul.

ABBA – ‘Voyage (The Story Behind the Album)’

Het nieuwe ABBA-album Voyage wordt met prima recensies ontvangen. Veel recensenten zijn onder indruk van ‘Keep an Eye on Dan’, dat begint en eindigt met hetzelfde pianoriedeltje als in de 1975-hit ‘S.O.S.’ In een making-of-video van een paar minuten is dit het eerste lied van het nieuwe album dat is te horen. Mooi om Agnetha weer in actie te zien.

Charli XCX – ‘Good Ones’

Er was al een video voor Charli XCX’ ‘Good Ones’, maar dit is een fraaie drag perfomance video die ook nog eens prima past in de (Halloween-)tijd van het jaar.

Keiynan Londsdale – ‘Gods of the Disco’

Nog meer queer muziek. Keiynan Londsdale ziet er zelf uit als een discogod, vanonder z’n hoed met een gouden randje. De muziek uiteraard disco, lekker vet aangezet en sexy. En dan eindigt Keiynan ook nog eens in een piepklein stringetje.

Spice Girls – ‘Wannabe’

Ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum van ‘Wannabe’ hebben de Spice Girls een nieuwe video uitgebracht. Destijds waren er nog geen zogeheten lyric video’s, dus komen ze er een kwart eeuw na dato alsnog mee. Geinig.

Arca – ‘Prada/Rakata’

Fantasyhorror op een Latin beat waarin ijzige, futuristische geluiden zijn verwerkt: het werk van Arca is altijd even bevreemdend als betoverend mooi.

James Blake – ‘Famous Last Words’

In zijn nieuwe video ligt James Blake er nogal gehavend bij, met een dichtgetimmerd oog, een arm en een been in het gips en z’n hele gezicht onder de schrammen. Wat er precies gebeurd is, wordt niet helemaal duidelijk, maar het past wel bij zo’n schimmig nummer als ‘Famous Last Words’.

Kylie Minogue & Jessie Ware – ‘Kiss of Life’

Na haar duet met Olly Alexander presenteert Kylie nu haar lied met Jessie Ware. Van haar album DISCO: Guest List Edition, oftewel een re-release van haar album met een bonusplaat die volgende week uitkomt. De video is erg vermakelijk, met een boze Kylie als Jessie de show steelt.

Tiësto & Ava Max - ‘The Motto’

Altijd leuk, een video waarin te zien is hoe een artiest gaat partycrashen op een sjiek feest. Of eigenlijk een heel hotel op stelten zet. Het lied zelf doet denken aan die andere hit van Tiësto, ‘The Business’.

Lorde – ‘Fallen Fruit’

Wat ziet Lorde er heerlijk Game of Thrones-y uit in de video voor ‘Fallen Fruit’. Het liedje is een gitaarballade die een beetje voortkabbelt, maar op een lekkere manier.

Magazine 120
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 120

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau