Let's talk about sex

“Ik heb lang gedacht dat de pijn erbij hoorde”

Het duurde jaren voordat Jaron (25) kon genieten van seks

Leestijd: 4 min

Jaron* (25) had een aantal slechte ervaringen in zijn seksleven, tot hij ontdekte hoe hij zijn lichaam kon ontspannen tijdens de seks. Dat hij nu een vaste relatie heeft, helpt ook mee.

“Ik kwam uit de kast toen ik zeventien jaar oud was. Ik woonde daarna nog een jaar lang bij mijn ouders en hoewel er thuis nooit ergens een probleem van werd gemaakt, durfde ik nog niet met jongens te daten.”

Daar kwam verandering in toen Jaron achttien werd en een leuke jongen tegen het lijf liep. “We hadden elkaar leren kennen op Tinder en besloten in Amsterdam naar een tentoonstelling te gaan. Hij was iets ouder en heel erg lief. Na de date gingen we naar zijn huis waar ik naast mijn ontmaagding, ook mijn ontgroening had: ik zoende voor het eerst met een jongen. Ik wilde hem ook pijpen en, nadat hij mij vroeg of het niet te snel was, hadden we orale seks. Het was al met al een ervaring waar ik met een goed gevoel op terugkijk.”

Het wakkerde een spannend en positief gevoel aan bij Jaron. Hij wist één ding zeker: hij wilde meer seks. “En dus maakte ik er werk van. Ik durfde het alleen nog niet heel openlijk te doen. Op Tinder en Grindr begon ik daarom op zoek te gaan naar mannen die interesse hadden, maar écht schot kwam er pas in de zaak toen ik op interrail ging door Europa. Achteraf denk ik dat dit kwam door de anonimiteit daarvan.” Hij besluit in een hotel in Praag af te spreken met een man die een stuk ouder is dan hij zelf. “Ervaring had hij echter niet meer dan ik. Toen we anale seks hadden, duwde hij in één keer zijn piemel bij mij naar binnen. Ik heb lange tijd gedacht dat de pijn erbij hoorde.” Dat was ook de reden dat hij daarna vaak pijn had tijdens anale seks en het hield bij het nodige handwerk.

“anders dan bij andere mannen waarmee ik naar bed was geweest, vond hij het belangrijk tijd voor mij te nemen in bed”

“Anders dan bij andere mannen waarmee ik naar bed was geweest, vond hij het belangrijk tijd voor mij te nemen in bed”

“Alles veranderde toen ik op een feestje een man leerde kennen en met hem mee naar huis ging. Anders dan bij andere mannen waarmee ik naar bed was geweest, vond hij het belangrijk tijd voor mij te nemen in bed. Ons voorspel leek eeuwen te duren, waardoor ik volledig ontspannen en echt opgewonden werd. Eenmaal aangekomen bij de anale eindbestemming gebeurde er iets nieuws: zijn piemel gleed pijnloos en met relatief gemak naar binnen. Die avond werd mijn anaalbeleid geboren.”

Het anaalbeleid van Jaron. In eerste instantie vooral een grappige term voor op feestjes, maar uiteindelijk een serieus en essentieel onderdeel van zijn seksleven. “Je kringspier is precies dat wat het zegt: een spier. En spieren kun je ontspannen. Dit lukt alleen als je zelf ook ontspannen bent. Om aangenaam in je kont genomen te worden, is het dus belangrijk dat je ontspannen bent bij iemand.” In de praktijk is het voor hem belangrijk rustig te beginnen, met ademhalingsoefeningen te ontspannen. “Hij op zijn rug, ik met mijn gezicht richting hem. Zijn eikel tegen mijn anus en al puffend centimeters maken. Mijn anaalbeleid hoeft niet jouw anaalbeleid te zijn, maar ik raad wel iedereen aan er eens over na te denken.”

“de seks met mijn vriend is de beste seks die ik ooit heb gehad”

Hoewel sinds de fijne ervaring pijn bijna volledig is weggenomen, kreeg hij wel andere problemen. “Ik was altijd bang voor soa, en vooral hiv. Dit leidt ertoe dat ik na de seks telkens de GGD belde om een test aan te vragen. Hoewel ik het bijna altijd veilig deed, had ik constant angst na de seks. Toen ik hoorde over de Hepatitis B vaccinatie, heb ik die genomen. Dat scheelt weer een soa.”

“De seks met mijn vriend is de beste seks die ik ooit heb gehad”

“Ik ben enorm bang voor naalden, daardoor werd ieder bezoek aan de GGD een drama. Om hier iets aan te doen, besloot ik PrEP te gaan nemen. In dezelfde periode leerde ik ook mijn huidige vriend kennen, waardoor mijn angst voor soa begon af te nemen.”

Inmiddels heeft Jaron al drie jaar lang een monogame relatie. “Ik had eerder een relatie, maar dat ging uit omdat we een ander libido hadden. Ik had zin in seks, maar hij niet. Hierdoor kwam ik vaak van een koude kermis thuis en begon ik steeds meer te twijfelen of ik wel bij hem wilde blijven.” In zijn huidige relatie heeft hij daar geen last van: “Het is een volwassen en leuke relatie. Daarnaast helpt het dat we precies hetzelfde in bed willen en daar over kunnen praten. De seks met mijn vriend is de beste seks die ik ooit heb gehad.”

“Daardoor kom ik ook niet in de verleiding om met andere jongens iets te doen. Het helpt natuurlijk ook wel dat we erg van elkaar houden.” Kijken naar andere mannen doet hij nog wel. “Natuurlijk! Dat doen we vaak samen. Ik ben er door mijn vriend achter gekomen dat je alles met goede communicatie kunt oplossen. Ik weet niet wat de toekomst brengt, maar ik kan me goed voorstellen dat ik het gewoon tegen hem zeg als ik het bijvoorbeeld niet meer spannend vind in bed.”

*De naam Jaron is uit privacyoverwegingen gefingeerd.

Logo Mantotman
Logo Mantotman

Op mantotman.nl/anaal vind je tips voor tops en bottoms, leer je hoe je kont in elkaar zit en meer, zodat jij ook kan genieten van seks zonder pijn. 

Beeld: Hanna Whittle

Powered by Labrador CMS