Op 27 oktober plaatste Josh Cavallo, middenvelder bij de Australische voetbalclub Adelaide United, een open brief op Instagram waarin hij vertelde dat hij jarenlang heeft geworsteld met zijn homoseksualiteit. Hij durfde niet voor zijn geaardheid uit te komen omdat hij bang was voor de reacties vanaf de tribunes.

Geen dubbelleven meer

De 21-jarige profvoetballer vertelde dat hij niet langer een dubbelleven wilde leiden. Sinds zijn coming-out regent het positieve reacties. In een open brief aan zijn fans schrijft hij nu dat hij ontzettend blij is met zijn beslissing om openlijk uit te komen voor zijn geaardheid.

In een interview met The Herald Sun deelt Cavallo dat hij veel te danken heeft aan Thomas Beattie, een Engelse voetballer die uit de kast kwam nadat hij was gestopt met zijn carrière als profspeler. “Hij werkte intensief met mij en zei: Josh, jij kunt dit. Jij kunt degene zijn die de wereld verandert.”

Speciale dag

Het idee dat iemand aan de andere kant van de wereld dezelfde worsteling heeft doorgemaakt, was Cavallo’s motivatie om door te zetten. Tot slot vertelt hij waarom hij voor 27 oktober heeft gekozen als dag van zijn coming-out: het is het rugnummer op zijn voetbalshirt, de datum waarop zijn ouders in het huwelijk traden en de dag waarop zijn grootvader is overleden. “Het is een speciale dag in mijn familie.”

Sinds zijn coming-out heeft Cavallo zich verder ook nog uitgesproken over het WK in Qatar. Hij zou het doodeng vinden om daar te moeten spelen. Daarnaast maakte hij een vuist tegen de LGB Alliance, een organisatie die zich uitspreekt tegen transgender personen. De LGB Alliance feliciteerde Cavallo met zijn coming-out, waarop hij reageerde met de tekst ‘lgb with the t’.