Op zaterdag 20 en zondag 21 november presenteert The Gallery Club The RoXY Archives van Cleo Campert (1963, Amsterdam), destijds huisfotograaf van de Amsterdamse Club RoXY. Tijdens deze tentoonstelling in Magazijn in Amsterdam is een brede selectie werk te zien die het verhaal van de nachtclub vertelt en een inkijkje geeft in de Amsterdamse housescene van de jaren '80 en '90. De tentoonstelling is gratis te bezoeken.

Radicale zelfexpressie

De foto's die worden tentoongesteld komen uit het archief van Campert, die zich van 1989 tot 1999 meerdere nachten per week onderdompelde in het feestgedruis in de RoXY. Van grootse live performances tot over-the-top drag queen-shows: niks was te gek voor de club. Onder leiding van dj's Eddy De Clercq en Joost van Bellen groeide de club uit tot een plek voor radicale zelfexpressie en werd het een nationale hotspot voor housemuziek en een wilde nacht uit. Na een verwoestende brand in 1999 sloot de RoXY zijn deuren.

Fotoboek

Vorige week schreven we al over Het RoXY Archief, het vijfde fotoboek van Campert dat Op 26 november verschijnt. Aan de hand van 705 foto's vertelt het boek het verhaal van de RoXY - van zijn hoogtijdagen tot het abrupte einde. In de tentoonstelling zal een selectie van de foto's uit het boek te zien zijn.

Meer informatie

19 november | The Gallery Club Dinner van 19.00 tot 22.30 uur
20 november | Open Huis van 13.00 tot 18.00 uur
21 november | Open Huis van 13.00 tot 18.00 uur en feestelijke afsluiting van 16.00 tot 18.00 uur, met een interview tussen Cleo Campert en Gili Crouwel van The Gallery Club om 16.30 uur
 
De tentoonstelling start op vrijdag 19 november met een diner en een avondvullend programma met onder andere een interview met Campert en muziek. Kaarten voor The Gallery Club Dinner (€ 85,- p.p. inclusief diner, drankjes en servicekosten) zijn te reserveren via thegalleryclub.com. Het open huis op 20 en 21 november en de feestelijke afsluiting kunnen gratis worden bezocht.

De tentoonstelling vindt plaats in Magazijn, Oudezijds Voorburgwal 153a, Amsterdam. Bezoekers moeten bij binnenkomst een geldige coronapas tonen.

Coverbeeld: Cleo Campert