Single All the Way is de eerste kerstfilm van Netflix waarin de hoofdpersonages gay zijn. Peter (een rol van Michael ‘Ugly Betty’ Urie) en Nick (Cameron Chambers) gaan voor de kerstdagen naar het ouderlijk huis van Peter. Ze doen aanvankelijk alsof ze een stel zijn, zodat de overijverige moeder van Peter (Kathy Najimy) hen met rust laat. Maar als ze erachter komt dat de twee gewoon vrienden zijn, regelt ze een blind date voor haar zoon met haar personal trainer James (Luke McFarlane).

Komische noot

Terwijl die moeder dat doet, banjert Jennifer Coolidge als tante Sandy het beeld binnen, die gilt dat alle gays haar geweldig vinden. De actrice (bekend van White Lotus en de American Pie-films) zorgt samen met Najimy voor de komische noot in de trailer.

De film is geregisseerd door Michael Mayer, die eerder vertelde dat het zo fijn is om eens een verhaal te vertellen dat niet over een coming-out gaat, maar over de periode daarna. Producent Joel S. Rice voegde daaraan toe: “Wat ik het leukste vind aan dit hysterische, ontroerende project, is dat het gewoon een echte romantische vakantiekomedie is waarin de vriendschap en liefde tussen gay mannen centraal staat.”

2 december

Single All the Way gaat op 2 december in première op Netflix. Hier de eerste beelden.