Gay Games 2026 gaan naar Valencia

Leestijd: < 1 min

De Gay Games keren in 2026 terug naar Europa. Voor de eerste keer organiseert Spanje het vierjaarlijkse sportevenement. Valencia won het bid van München (Duitsland) en Guadalajara (Mexico). Dit is bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van The Federation of Gay Games, die gisteren plaatsvond in Brighton, Engeland.

De eerstvolgende Gay Games zullen plaatsvinden in Hong Kong. In eerste instantie zou dat zijn in 2022, maar vanwege de aanhoudende coronacrisis is het evenement uitgesteld tot 2023. Vooralsnog houdt Valencia vast aan het jaartal 2026.

Positieve impact

Co-president van The Federation of Gay Games Joanie Evans feliciteerde de organisatie van Valencia met de overwinning. Ze zei: “Zelf zat ik in het team dat zo’n overwinning aan zich voorbij zag gaan (Londen, 2018). Ik weet hoe het is om te verliezen en daarmee wens ik de delegaties München en Guadalajara sterkte. Dat gezegd hebbende: we denken dat Valencia een rijke dimensie toevoegt aan de Games. En omdat het de eerste Gay Games zijn in Spanje, zal dit een positieve impact hebben op de stad.”

Gelijkheid en diversiteit

De delegatie van Valencia plaatste een bericht op Instagram waarin ze vertelden dat hun droom is uitgekomen. Het organiseren van de twaalfde Gay Games zien ze als een ijkpunt voor de stad waar gelijkheid, diversiteit, respect en mensenrechten centraal staan.

De Gay Games in Valencia staan op de agenda van 27 mei tot 7 juni 2026.

Bron: SportsMediaLgbt.com / Coverbeeld: UnSplash

Powered by Labrador CMS