Nieuwe muziek: Harry Styles zingt Britneys ‘Toxic’ en met Diana Ross gaat alles goed

Plus: de nieuwe kerstsingle van Mariah!

Leestijd: < 1 min

Een concert geven in november en dat Harryween noemen, alleen Harry Styles doet dat. (Wat dan weer lijkt op 'hairy ween' 😅 ). Gehuld in een flamboyant wit geval zong hij daar onder meer een cover van Britney Spears. Verder is er de nieuwe video van Diana Ross, komt Little Mix voorbij en gaat Maluma op de Tanzaniaanse toer. Maar er is meer… zoals de nieuwe kerstsingle van Mariah!

Harry Styles – ‘Toxic’

Een van Britneys beste liedjes, dat is ‘Toxic’ misschien wel. Harry doet een dappere poging om het origineel te overtreffen maar hij blijft een beetje hangen in een karaokeversie. Fraai is het harlekijnpakje waarin Har zich heeft  gehesen. Harrykijnpakje. Op Harryween. Hahaharry.

Maluma ft. Rayvanny – ‘Mama Tetema’

In 2019 brachten de Tanzaniaanse artiesten Rayvanny en Diamond Platnumz hun single ‘Tetema’ uit. Maluma was zo enthousiast over de track (in het Swahili) dat hij Rayvanny voorstelde om samen Tetema in een nieuw jasje te steken. En zo geschiedde: de Colombiaanse Latin-ster voegde nieuwe, Spaanse lyrics en een reggaeton-beat toe aan de track, die in deze fusion-versie de titel ‘Mama Tetema’ kreeg. Leuk, alleen: dat kapsel had Maluma beter bij Die Antwoord achtergelaten.

RANI – ‘Exhibition Closed’

RANI brak in 2019 door en was te horen op de hit ‘Post Malone’ van Sam Feldt. Eerder dit jaar verscheen ook ‘Get Together’, waarop ze als zangeres en mede-tekstschrijver samenwerkte met David Guetta. Vandaag verschijnt 396, het debuutalbum van RANI. De zangeres en songwriter komt daarnaast met de zeer persoonlijke nieuwe single ‘Exhibition Closed’, dat een vleug gospel bevat.

Nielson – ‘Toekomst in Je Hand’

Voor de sound van zijn nieuwe single tapt Nielson uit hetzelfde jarentachtigvaatje als The Weeknd. Het staat op de soundtrack van Captain Nova, een kinderfilm die op 11 december in de bioscopen gaat draaien. Over ‘Toekomst In Je Hand’ zegt Nielson: “Als je wordt gevraagd de film Captain Nova te vangen in een liedje, dan wordt muziek maken wel heel erg leuk. Volgens mij het is het heel goed gelukt om de onderliggende boodschap van de film - dat de mens verantwoordelijk is voor de toekomst van de aarde - in ‘Toekomst In Je Hand’ te vangen.” 

Rosalía ft. The Weekend – ‘La Fama’

Over The Weeknd gesproken: die doet het de laatste tijd met iedereen die bij hem aanklopt, zo lijkt het wel. Even wat namen: hij werkte mee op platen avn Swedish House Mafia, Kanye West, Doja Cat, Calvin Harris, Maluma, Belly en Post Malone. En nu dus ook met Rosalía, al is dat ook niet voor het eerst. De Spaanse zangeres was al eens te horen op een remix van The Weeknds ‘Blinding Lights’. ‘La Fama’ behoort overigens wel tot een van de hoogtepunten uit het rijtje van twee zinnen hierboven.

Little Mix – ‘No’

Naast een verzamelalbum genaamd Between Us brengt Little Mix vandaag ook hun nieuwe single ‘No’ uit, waarin de dames een statement maken over ‘nee’ zeggen in een relatie. ‘No’ is geremixt door het Zweedse muziekduo Galantis, met wie Little Mix ook ‘Heartbreak Anthem’ opnam. Zangeres Perrie Edwards: "After ten years we still love getting in the booth and being creative, especially when you’re recording a song you’re excited about. We felt that with ‘No’!"

Diana Ross – ‘All Is Well’

77 jaar is ze, the diva of soul. Maar met pensioen gaan, daar doet Diana Ross niet aan. Na vijftien jaar kwam er onlangs weer een nieuw album uit, Thank You genaamd. ‘All Is Well’ is een mooie ballad waarop haar ietwat broze stem prachtig wordt begeleid door strijkers.

Tate McRae – ‘Feel Like Shit’

Misschien moet de achttienjarige Tate eens te rade gaan bij de Oude Mevrouw Ross, die hierboven nog zong hoe goed alles gaat. Of is het te kort door de bocht om haar teksten af te doen als puberproblemen…

Diana Ross – ‘I Still Believe’

Nog een keer Miss Ross. ‘I Still Believe’ is retrodisco pur sang compleet met blaasinstrumenten en fijne koortjes.

Anitta – ‘Envolver’

Braziliaanse Anitta twerkt er op los in haar nieuwe video. Nu willen wij óók zo’n broek. En zo’n meneer om tegenaan te botsen.

Westlife – ‘Starlight’

Backstreet Boys, New Kids on the Block, Boyzone… Het zijn alle drie boybands van weleer die van geen ophouden weten – maar bij wie de naam anno 2021 nogal tegenzit. Daar heeft Westlife geen last van, en die gaan ook al zo onverdroten door. Een kraaienpoot hier, een grijze stoppelbaar daar, maar wat geeft het.

Jack White – ‘Taking Me Back’

Met Meg White had Jack White de ultieme cultband The White Stripes. ‘Seven Nation Army’ is achttien jaar na dato nog altijd een oorwurm. ‘Taking Me Back’ is een lekker vuige en venijnige track die je recht in je gezicht spuugt.

Baby Queen – ‘Wannabe’

Geen cover van de Spice Girls, maar een 90s-track die hier en daar doet denken aan Becks ‘Loser’. En dat komt niet alleen door de tekst, die ook hier over underdogs gaat.

Shamir – ‘Cisgender’

Op zijn nieuwe album Heterosexuality verwerkt Shamir de trauma’s uit zijn jeugd. ‘Cisgender’ is de eerste single en die is best zwaar op de hand.

Charli XCX, Caroline Polachek en Christine and the Queens – ‘New Shapes’

De setting van Charli XCX is best bijzonder: het is haar talkshow die alleen te zien is in ‘The Afterlife’, oftewel wanneer je naar gene zijde bent verkast. Van haar vijfde studioalbum Crash, dat in maart volgend jaar verschijnt.

Mariah Carey, Khalid en Kirk Franlin – ‘Fall in Love at Christmas’

Tot slot de nieuwe kerstsingle van Mariah Carey. Over ‘All I Want for Christmas is You’ zal Mariah wellicht nooit meer heengaan wat betreft succes, want dat lied staat al sinds 1994 ieder jaar opnieuw in de hitlijsten. ‘Fall in Love at Christmas’ is een typische Mariah-ballad inclusief megahoge whistles, en eindigt met een koor.

Powered by Labrador CMS