Winq ♥︎ Pathé Pride Night

In 'Minyan' groeit David op als jonge homo in een streng Joods milieu

1 december te zien tijdens Pathé Pride Night

24 november 2021, Roel Janssen, 2 minuten

In de Amerikaanse film Minyan volgen we David, die als jonge homo opgroeit in een streng Joods milieu in het New York van de jaren tachtig. Op 1 december eenmalig te zien tijdens Pathé Pride Night. 

Een 'minjan' – minje in het Jiddisch – is in het jodendom een groep van ten minste tien volwassen joodse mannen die nodig zijn voor een joodse gebedsdienst. De Amerikaanse film Minyan neemt dit begrip als uitgangspunt. 

Minyan vertelt het verhaal van de 17-jarige David. Hij is geboren in een Russische immigrantenfamilie en woont in New York. Hij groeit als jonge homo op in het strikte Joodse milieu van de jaren tachtig.

Thuis heeft David het zwaar: hij wordt geslagen door zijn vader en zijn moeder bemoeit zich te veel met zijn leven. Hoe moet hij zich staande in houden binnen deze omstandigheden?

Pathé Pride Night

Iedere eerste woensdag van de maand organiseert bioscoopketen Pathé een Pride Night. Elke keer staat een andere queer film in de spotlights die te zien is door een geselecteerd aantal bioscopen door heel Nederland.

Minyan is eenmalig te zien op woensdag 1 december.

Kijk voor meer informatie en tickets op www.pathe.nl/pridenight.

Magazine 122
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau