Big in a wig

“De naam Keta Minaj? Die is op een feestje geboren...”

Dragqueen Keta Minaj

14 januari 2022, Roel Janssen, 2 minuten

Nederland en België tellen honderden fabulous dragqueens. Ook deze maand stellen we er een aan je voor. Deze keer: Keta Minaj, die uitlegt hoe ze aan haar naam komt...

Hoe begon je met drag?
“Tijdens mijn opleiding deed ik al eens een pruikje op hier en daar, maar écht in drag ben ik voor het eerst in de club gegaan. Toen ik een aantal jaar later in de musical La Cage Aux Folles speelde, was het hek helemaal van de dam.”

Is je drag nu heel anders dan die eerste keer?
“Ja, in het begin was het meer voor de lol. Nu probeer ik wel echt een personage neer te zetten. De hele look moet kloppen. Waar ik in het begin een 'femme wannabe' wilde zijn, is het nu meer een evil witch queen fantasy!”

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
“Grimmig. Ik wil je meenemen in mijn trip. Of die nu amazing of heel erg bad gaat.”

Heb je een voorbeeld?
“Dat zijn heel veel queens die meededen met Drag Race. Van iedereen krijg je wel inspiratie. Raja, Sharon Needles, Violet en Aquaria zijn maar een paar van mijn favorieten. Verder krijg ik veel inspiratie van Tim Burton, superhelden- en Disneyfilms. I love the villains!”

De eerste keer in drag van Keta Minaj.
De eerste keer in drag van Keta Minaj.

Bij een goede dragqueen hoort ook een goede naam. Hoe kwam je op de jouwe?
“Ik was in de club met Puny en m’n vrienden vroegen waar de keta was. ‘Hier is de keta’, zei ik. Zwaaiend met het zakje. Iedereen lachen en mijn naam was geboren. Minaj kwam erbij omdat ik ook een chique kant heb en meestal een dikke reet.”

Zijn er dragqueens die we in de gaten moeten houden?
“Mijn dochter Crystal Minaj. Zij is net als haar moeder heel stout en maakt beeldige looks. Rosee Shenee en Tipsy Patron zijn meiden uit de scene die geen grappen maken: stunning and talented. Keep your eyes on them!”

Wat staat er voor 2022 voor jou op de planning?
“Mijn drag naar een hoger niveau tillen en laten zien dat het een kunst is. En verder? Muziek maken, clips schieten! En ik wil graag met een paar vriendinnen internationaal touren. Spread some magic around the world!”

Hoofdbeeld: Rob Jacobs

Magazine 120
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 120

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau