Big in a wig

“Ik steek steeds meer tijd in mijn optredens”

Dragqueen Reggy B

07 januari 2022, Roel Janssen, 2 minuten

Nederland en België tellen honderden fabulous dragqueens. Ook deze maand stellen we er een aan je voor. Deze keer: Drag Race Holland-deelnemer Reggy B. 

Hoe begon je met drag?
“Toen ik afstudeerde aan de musical academy in Den Haag deed ik auditie voor de musical Kinky Boots. Daar moest ik in drag op auditie komen. In dezelfde periode was ik back-updanser voor Abby OMG. Ik heb van haar tips gekregen over make-up en kleding, aangezien ik nooit in drag was geweest. In belandde bij de finale van Kinky Boots, maar kreeg de rol uiteindelijk niet. 
Abby OMG nodigde mij in dezelfde week uit voor een gastoptreden tijdens haar show. Ik had mijn eigen mix op Britney Spears gemaakt, inclusief afschuwelijk lelijke pruik, corrigerend ondergoed en een bh, maar voelde mezelf de mooiste queen ooit.
Het optreden ging heel erg goed en in het publiek waren een aantal bar- en clubeigenaren die vroegen of ik een eigen show wilde geven. Mijn carrière begon dus heel erg snel.” 

Is je drag nu heel anders dan die eerste keer?
“Zeker. Ik ben op het gebied van make-up en kleding gegroeid. Ik steek ook steeds meer tijd in mijn optredens, maak mijn eigen muziek en choreografeer alles zelf. Ook maak ik zelf mijn visuals en ben ik sterker geworden in het hosten van een show. Ik weet welke grappen ik kan maken en hoe ik een publiek de hele avond kan entertainen.”

De eerste keer in drag van Reggy B.
De eerste keer in drag van Reggy B.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
Pop, fun and new. Ik probeer altijd de nieuwste muziek bij te houden, maar zeker ook de classics. Ik ben een publieksentertainer en doe graag nummers die ik leuk vind, maar die zeker ook bekend zijn bij het publiek. Ook probeer ik dingen te doen met visuals. Hierbij wordt een videoprojectie op mij gericht, waardoor het optreden een extra dimensie krijgt.”

Heb je een voorbeeld?
“Voor mij is de popindustrie één groot voorbeeld. Alle grote popartiesten die optredens doen bij een awardshow en groots uitpakken. Daar haal ik mijn inspiratie uit.”

Bij een goede dragqueen hoort ook een goede naam. Hoe kwam je op de jouwe?
“Mijn dragnaam komt grotendeels van Regina George uit Mean Girls. De bitch met een klein hartje. Ook zoek ik altijd een beetje de edgy grens op en de B staat voor mijn naam out of drag. Regina, Edgy en een B: Reggy B.”

Zijn er dragqueens die we in de gaten moeten houden?
“Skyla Versai is één van mijn favoriete queens om mee samen te werken. Wij liggen qua werkhouding heel erg op hetzelfde level en zorgen voor een goede balans tussen onze shows. Skyla Versai is een queen uit New York die voor de liefde naar Oss is verhuisd. Ze is een van de beste hosts in de Nederlandse scene en zorgt voor geweldige komedie.”

Wat staat er voor 2022 voor jou op de planning?
“Ik hoop dat ik iets meer richting tv en film kan gaan. Ik weet wat ik kan als performer, maar wil toch een extra uitdaging aangaan. Drag wordt steeds meer mainstream en geaccepteerd door het Nederlandse publiek en daar wil ik deel van gaan uitmaken.”

Foto: Cyriel Jacobs

Magazine 123
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau