Het grote brein achter Queen of the Universe is RuPaul. De presentatie is echter in handen van iemand anders: de Britse talkshowhost Graham Norton. Dat geeft meteen het internationale karakter aan van deze competitie: de kandidaten komen uit allerlei verschillende landen.

Dragstravaganza

In een eerste trailer is te zien hoe Norton de kandidaten aankondigt: “Let the dragstravaganza begin!” Net als bij RuPaul’s Drag Race gaat het ook hier nog altijd om de presentatie: “They’ll bring the body. The’ll bring the face.” Maar voor het eerst, en dat is dus nieuw: “They’ll bring their own live vocals.”

In het eerste seizoen nemen veertien dragqueens het tegen elkaar op. Namen van de queens laat de trailer niet zien, wel waar ze vandaan komen: uit India, Frankrijk, de Verenigde Staten, Mexico zijn de landen die genoemd worden.

Jury

De jury bestaat uit Drag Race-alumni Trixie Mattel, actrice en zangeres Vanessa Williams, de Britse zangeres Leona Lewis en Michelle Visage.

Queen of  the Universe gaat vandaag in première op Paramount+, dat in Nederland helaas nog niet is te ontvangen. Voorlopig moeten we het dus doen met de trailers, een voorstelrondje met alle kandidaten en een video met spoilers. Hier zijn de eerste beelden.