Rapper King Faisel te zien in hepatitis B vaccinatiecampagne

Bekijk zijn grappige video mét een boodschap

Leestijd: < 1 min

Per jaar sterven er zeker vijfhonderd mensen in Nederland aan de gevolgen van hepatitis B. Om het aantal vaccinaties onder homoseksuele mannen te stimuleren, werkt rapper King Faisel mee aan een nieuwe campagne. Ook heeft hij de single ‘Hepatitis B’ uitgebracht.

De organisatie Man tot Man zet zich in voor de bewustwording rond hepatitis B. Per jaar sterven er zeker vijfhonderd mensen aan de gevolgen van deze ziekte. Hepatitis B komt vaker voor bij mannen die seks hebben met mannen. Je kunt de ziekte dragen, maar hier geen last van hebben. Daarom is het zo gemakkelijk om de ziekte over te dragen aan anderen.

Testen en vaccineren

Samen met rapper en vlogger King Faisel zijn ze een campagne gestart om meer aandacht te geven aan hepatitis B, het bekendmaken van de ziekte onder mensen en hen aansporen om zich hierop te laten testen bij de GGD en zich tegen de ziekte te laten vaccineren.

Tijdens een speciale ‘persconferentie’ beantwoordde King Faisel vragen over de ziekte en hielp hij onwaarheden hierover de wereld uit. Nu is er ook een video verschenen bij zijn track ‘Hepatitis B’, die vrijdag in première ging.

Meer weten?

Bekijk de video hieronder. De track is ook te vinden op Spotify. Meer weten over hepatitis B? Ga naar de website van Man tot Man.

Powered by Labrador CMS