Joyce Dur struinde na de vraag van haar zoontje rond op internet, maar stuitte eigenlijk alleen op dezelfde vraag van andere ouders naar een stoer jongensjurkje. Dus begon ze zelf te schetsen. Ze hield de kleuren aan die ze vaak zag terugkeren in jongenskleding, zoals okergeel en marineblauw. Ook gebruikt ze andere prints. Aan het Eindhovens Dagblad vertelt Joyce: “Zo heb ik een jurk waar ‘Princess’ op staat, maar dan met de twee ss-en doorgekruist.”

Praktisch en hufterproof

Volgens Joyce zin de jongensjurkjes praktisch in het dagelijks leven. “Jongens kunnen er gewoon in voetballen, klauteren, alles. De jurkjes zijn wijd aan de onderkant en ik heb er een met een split aan de zijkant. Ze zijn dus hufterproof. De Romeinen vochten vroeger ook in jurken.”

De jurken zijn voor jongens van anderhalf tot zeven jaar oud en zijn te koop voor 63,99 tot 68,99 euro. Door het maken van de jongensjurken hoopt Joyce bij te dragen aan een tolerantere wereld. “Een wereld die het voor kinderen van alle soorten makkelijker maakt om op te groeien, gelijk te zijn en zichzelf te kunnen ontdekken.”

Maatschappelijke discussie

Het artikel in het Eindhovens Dagblad maakte veel los. Joyce kreeg veel bestellingen binnen, ook van moeders met een tienerzoon. Helaas voor Joyce staan er ook negatieve berichten op onder meer Facebook en er verscheen een kritische column in dagblad De Limburger. Daar moet ze eigenlijk alleen maar om lachen. “Wat is je probleem, denk ik dan? Door zo’n column gaan misschien meer mensen het verhaal lezen en dat is voor mij alleen maar goed. Leuk dat er nu aan veel keukentafels over gesproken wordt. Die maatschappelijke discussie is nodig.”

Interesse? Kijk op de website van Joyce: LittlePrinceCharming.com. Of volg haar op Instagram via DressesForBoys.