Vaar jij mee met Utrecht Pride? Schrijf je nu in

Leestijd: < 1 min

Het duurt nog even, maar op zaterdag 4 juni 2022 vaart er weer een kleurrijke botenparade door de Oudegracht in Utrecht. Vanaf vandaag kun je je inschrijven voor Utrecht Pride. Zin om mee te doen? Schrijf je nu in.

Na drie succesvolle edities is de Utrecht Pride niet meer weg te denken uit Utrecht. Vandaag is de inschrijving geopend voor de Utrecht Pride die zal plaatsvinden op zaterdag 4 juni 2022.

50 boten varen mee

Vanaf vandaag kunnen organisaties zich via www.utrechtpride.nl inschrijven om mee te varen tijdens de Utrecht Canal Pride 2022. In onze laatste editie in 2019 voeren maar liefst 46 boten mee tijdens de kleurrijke parade over de Oudegracht. Dat grote succes was in 2020 meteen te zien in een record aantal inschrijvingen van maar liefst 89 organisaties. In totaal is voor de editie in 2022 plek voor 50 organisaties. 

Alle organisaties die de lhbti+ gemeenschap een warm hart toedragen zijn welkom om zich in te schrijven. Er kan worden ingeschreven in vier categorieën: Lhbit non-profit, Lhbti profit, Lhbti personeelsverenigingen/ afdeling en Lhbti vrienden.

Afhankelijke commissie beoordeelt

Om de inhoud en boodschap van de parade te bewaken worden alle inschrijvingen inhoudelijk beoordeeld door een onafhankelijke adviescommissie. Zij adviseren het bestuur van de Utrecht Canal Pride, waarna de deelnemerslijst definitief zal worden opgesteld.

Net als voorgaande jaren krijgen roze organisaties voorrang bij de selectieprocedure, zodat net als bij de afgelopen drie edities alle roze organisatie die zich hadden ingeschreven ook daadwerkelijk een plaats in de parade krijgen. Zo onderstrepen zij het doel van de parade: het zichtbaar maken van de Lhbti+ gemeenschap. Precies dat waarvoor de Utrecht Canal Pride in het leven is geroepen. 

Boten 2020 krijgen voorrang

Helaas kon de editie van 2020 en 2021 door corona geen doorgang krijgen. De toegelaten organisaties uit 2020 krijgen voorrang bij de inschrijving voor deze editie. 

De Utrecht Canal Pride zal plaatsvinden op zaterdag 4 juni 2022. Na afloop vinden er weer diverse straatfeesten plaats in de stad en zijn er ’s avonds verschillende afterparty’s. Het volledige programma zal binnenkort worden aangekondigd op www.utrechtpride.nl.

Powered by Labrador CMS