Icesis Couture is een van de kandidaten die meedoet aan Canada’s Drag Race, de lokale variant van RuPaul’s Drag Race. Ze heeft het geschopt tot de finale van het tweede seizoen, dat in de herfst van dit jaar in première ging.

Achter Icesis Couture gaat Steven Granados schuil, en hij is een van de eerste kandidaten van Canada’s Drag Race met een Latijns-Amerikaanse afkomst. Icesis Couture heeft gedurende de afvalrace alle Design Challenges gewonnen en in de finale laat ze opnieuw zien dat ze over een goed oog voor detail beschikt.

Vlaggen

Icesis is namelijk te zien in een fotoshoot in de National Gallery in Ottawa, alwaar ze is gefotografeerd in The Amsterdam Rainbow Dress. Dit is een jurk die is gemaakt van vlaggen van landen waar homoseksualiteit strafbaar is.

De monumentale jurk heeft een diameter van 16 meter en is gemaakt van in totaal 81 vlaggen. 71 vlaggen zijn van landen waarin homoseksualiteit illegaal is – en in sommige gevallen bestraft wordt met de dood, zes regenboogvlaggen en vier vlaggen van de stad Amsterdam.

Pride Walk

De jurk maakte haar debuut tijdens de Pride Walk in 2016, toen in Amsterdam de Euro Pride werd gevierd. Sindsdien reist de jurk de wereld rond, met als laatste wapenfeit de fotoshoot in Canada. Hier enkele beelden.