Strictly Come Dancing: John en Johannes schitteren in de finale

Maar.... Hebben ze ook gewonnen?

20 december 2021, Winq redactie, 6 minuten

Afgelopen weekend dansten John Whaite en Johannes Radebe voor het laatst met elkaar in de finale van Strictly Come Dancing. Het was een kale bedoening, want een van de drie koppels was afgevallen wegens een blessure. Maar hebben John en Johannes ook gewonnen?

De dertiende en laatste aflevering van Strictly Come Dancing leverde een bijzondere finale op. Een van de drie koppels, AJ en Kai, haakte op het allerlaatste moment af omdat AJ last kreeg van een enkelblessure.

Lees ook

Strictly Come Dancing: John en Johannes nipt naar de finale

Strictly Come Dancing: John en Johannes dansen de salsa

Het gaat erom spannen, nog twee weken tot de finale

Strictly Come Dancing: John en Johannes scoren drie tienen met Argentijnse tango

Strictly Come Dancing: John en Johannes dansen Weense wals

Daardoor moesten John Whaite en Johannes Radebe het opnemen tegen slechts één ander koppel, Rose en Giovanni. Nadat beide koppels twee dansen hadden laten zien, kregen ze precies evenveel punten van de jury.

Uiteindelijk werden Eastenders-actrice Rose Ayling-Ellis en Giovanni Pernice uitgeroepen tot winnaar van het negentiende seizoen van Strictly Come Dancing. Er keken dit seizoen tussen de acht en tien miljoen Britten naar de afleveringen, waarvan de fragmenten na afloop nog vele malen werden bekeken via YouTube.

Ook wij hebben genoten van het eerste mannelijke danskoppel in de show. Daarom hieronder nog één keer de video’s uit de finale-aflevering.

Magazine 119
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 119

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau