Loiza Lamers en Rijk Hofman presenteren in januari het allereerste Nederlandse seizoen van Singletown. In Singletown drukken vijf koppels op de ‘relatie-pauzeknop’ en nemen hun intrek in één van de twee luxe Singletown-appartementen, waar het herontdekken van de vrijheid begint. Vinden de Singletown-koppels ongeschonden de weg terug naar elkaar? Of heeft de tijd apart bewezen dat er meer dan maar één ‘ware Jakob’ bestaat? Singletown is vanaf vrijdag 7 januari 2022 wekelijks te zien op discovery+.

Winq sprak voorafgaand aan de start van Singletown met Loiza en wilde het volgende weten.

2021 was een bewogen jaar voor jou, met o.a. je deelname aan Expeditie Robinson (en helaas het voortijdige afhaken) en De Verraders. Hoe blik je hierop terug?

“Nou, ik heb echt een heel fijn jaar gehad. Ik heb zoveel mooie dingen mogen maken, waaronder mijn eigen documentaire en een boek. Daarnaast heb ik ook nog eens mijn allereerste programma mogen presenteren.”

Voor 2022 staat de presentatie van Singletown op het programma. Hoe ben je betrokken geraakt bij deze serie?

“Ik werd gevraagd om naar een screentest te komen vanuit NEWBE. Na twee rondes kreeg ik uiteindelijk te horen dat ik de rol op mij mocht nemen en dat was echt een cadeautje.” 

In Singletown drukken vijf koppels op de ‘relatie-pauzeknop’. Als jij zelf ergens een pauzeknop voor mag uitvinden, waarvoor zou dat zijn?

“Ik zou nu alles willen behalve een pauze knop indrukken hahaha. Ik geniet van alle toffe dingen die ik mag doen en meemaak, dus vóór mij even geen pauze!”

Zou het iets voor jouzelf zijn om mee te doen aan Singletown?

“Het proces van even je relatie op stil zetten om jezelf te ontdekken als je voelt dat dit nodig is, is iets waarvan ik zeker denk dat het goed zou kunnen zijn. Maar zelf echt fysiek meedoen aan dit programma niet zo snel. Ik vind daten voor camera niet echt mijn cup of tea. Maar daarom is het des te stoer dat onze kandidaten dat wel aandurfden.” 

Singletown is je eerste presentatieklus. Smaakt het naar meer en zo ja, wat zie jij jezelf graag nog eens presenteren?

“Jaaa, dit smaakt zeker naar meer! Het was een megagave ervaring en ik voelde mij echt als een vis in het water. Dus ik hoop dat 2022 nog veel presentatieklussen voor mij in petto heeft.”

Tot slot: wat is de belangrijkste reden waarom we vanaf 7 januari naar Singletown willen kijken?

“Het is een oprecht programma met echte emoties en gevoelens. We zijn er niet op uit om ten koste van de kandidaten naar drama te zoeken. We willen ze echt laten inzien hoe ze zelf het meest sterkst kunnen zijn. Dat gezegd hebbende betekent het natuurlijk niet dat dat altijd over roosjes gaat, hahaha.”

Singletown is vanaf 7 januari wekelijks te zien op discovery+