Hoewel steeds meer artiesten openlijk uitkomen voor hun seksuele voorkeur of geaardheid, zegt Lil Nas X dat de grote bazen van de muziekindustrie hier nog altijd moeite mee hebben. De rapper brak in 2019 door met zijn debuutsingle ‘Old Town Road’ en niet lang daarna besloot hij met de wereld te delen dat hij gay is.

Lapdance

Sindsdien verscheen hij in expliciet homo-erotische video’s, waarin hij bijvoorbeeld de duivel naakt een lapdance gaf of te zien was in de doucheruimte in een gevangenis waarbij hij werd omringd door naakte mannelijke dansers. Tijdens optredens bij awardshows zoende hij met mannelijke performers en zo vermaakt Lil Nas X zich prima.

Tijdens een nieuw interview met CBS Sunday Morning blikt de rapper terug op de periode na zijn coming-out. “Op dat moment voelde dat authentiek. Ik deed het niet voor de aandacht, want ik was namelijk al de nummer-één artiest in de hele wereld.”

Ontmoedigen

Vervolgens deelt Lil Nas X zijn ervaring met de muziekindustrie, die hem probeerde te ontmoedigen om ook maar iets te laten zien dat was gerelateerd aan zijn seksuele voorkeur. “Laten we niets seksueels in beeld brengen, hoor je dan. Alsof ze zeggen: wees gay zonder gay te zijn. Of: we willen niet weten wat er achter gesloten deuren gebeurt. We willen niet dat je je op die manier uit.”

Hij vervolgt: “Mijn reactie is dan dat ik doe wat ik wil. En ik wil dat iedere andere artiest de moed heeft om hetzelfde te doen.”

Bron: Gay Times