Sandro Kortekaas en Jan van Stralen zijn al vele jaren een echtpaar. Samen runnen ze sinds vijftien jaar Galerie Mooiman. Daarnaast geven ze kunst- en fotoboeken uit met mannelijke modellen en figuren. Ook maken ze de welbekende Your Daily Male scheurkalender, die door het Amerikaanse magazine The Advocate is uitgeroepen tot beste male art-kalender van de wereld.

Vluchtelingen

Kortekaas ken je wellicht van zijn werk voor lhbtq-immigranten en zijn organisatie LGBT Asylum Support. Hij zet zich in voor vluchtelingen die naar Nederland komen vanwege martelingen en doodstraf in hun eigen land. Dikwijls weten zij de weg niet op het gebied van rechtshulp en dergelijke. Kortekaas is daar een enorme steun in en kreeg hiervoor al diverse onderscheidingen: een ridderorde, een officiële penning in Schiedam en een Winq Diversity Award.

Precious Paperworks

Tot en met 26 maart is in Galerie Mooiman de expositie Precious Paperworks te zien. Dit houdt in dat alle werken geschilderd, getekend of gedrukt zijn op papier (dus niet op paneel of doek). Er zijn aquarellen te zien, gouaches, pentekeningen, mixed media schilderijen, grafiettekeningen, divers werk in veel verschillende stijlen.  

In totaal zijn rond de 115 werken te zien van tien verschillende kunstenaars uit binnen- en buitenland: Anton Abela, Bastiaan Mol, Roland Berger, Paul van Dongen, Jan Mattheus de Grauw, Rinaldo Hopf, Fernando Madera, Cornelius McCarthy, Niels Smits van Burgst, Hannes Steinert, Dergey Svetlakov, Benno Thoma, Hans van der Veen en Ralf Wehrle & Uwe Frank.

Bezoek de galerie

De galerie is nog steeds geopend, op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14:00–17:00 uur. Tussendoor een afspraak is ook mogelijk. Het tonen van een geldige QR-code is gewenst. Alle kunstwerken zijn te koop, ook via de website www.mooi-man.nl. Interesse? Zoek op de website dan naar de deelnemende kunstenaars.

De galerie is op vijf minuten loopafstand van het Noorderstation in Groningen. Het adres: Noorderstationstraat 40, 9717 KP Groningen.

Bekijk de video 

De afbeelding bij dit artikel is van de hand van de Rotterdamse kunstenaar Bastiaan Mol en is genaamd Garçon Adidas. Onderstaand een video van de opening van Precious Paperworks.