Nieuwe muziek: Röyksopp is terug en zangeres Inna ook

07 januari 2022, Jaap Bartelds, 8 minuten

In de eerste week van 2022 is de spoeling nogal dun als het gaat om nieuwe muziekvideo’s. Toch hebben we er een paar leuke voor je weten te verzamelen, waaronder een jubilerend meesterwerk van M83, Father John Misty die klinkt als Elton John en George Michael tegelijk en de comebacksingle van zomerhitzangeres Inna. Maar er is meer…

M83 – ‘My Tears Are Becoming A Sea’

Het bejubelde album Hurry Up, We’re Dreaming bestaat tien jaar en daarom brengt M83 ‘m opnieuw uit in een luxe editie. Ter gelegenheid daarvan volgt ook de re-release van deze epische track, met een prachtige paniekvideo.

Shenseea – ‘Dolly’

Eruitzien als een pop schijnt een modetrend te zijn. In de video van ‘Dolly’ doet rapper Shenseea dan ook haar best om op Barbie te lijken. Ze heeft een aantal trendsetters uitgenodigd om mee te spelen in de video, wat er uiterst poppy uitziet.

Inna x Sean Paul – ‘Up’

Inna ken je van zomerse niemendalletjes als ‘Hot’ en ‘Déjà Vu’ uit 2009. Ze is er nog steeds, net als Sean Paul. Samen maken ze het reggaedeuntje ‘Up’. Dat lekker klinkt, maar ook een beetje gedateerd, dus of dit een hit wordt? Hmmm…

Father John Misty – ‘Funny Girl’

De altijd ietwat mysterieuze Father John Misty komt met een Elton John-achtige ballad waarin hij best wel klinkt als George Michael.

Röyksopp – ‘(Nothing But) Ashes’

In 2014 meldden de heren van Röyksopp dat ze geen albums meer zouden uitbrengen. Maar sinds 2019 hebben ze vijftien losse tracks uitgebracht. ‘(Nothing But) Ashes’ klinkt als de soundtrack van een moderne film noir.

James Morrison – ‘Don’t Mess With Love’

Jaren geleden scoorde James Morrison een megahit met ‘You Give Me Something’. Zijn rasperige stem is herkenbaar uit duizenden, zo ook weer op deze nieuwe single.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: vier verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awar

Neem een abonnement

Geef cadeau