Voetballer Josh Cavallo uitgejouwd na coming-out

“Haat zal nooit winnen”

Leestijd: < 1 min

Tijdens een voetbalwedstrijd in Australië is Josh Cavallo uitgejouwd door homofobe spreekkoren. Op Instagram laat de voetballer, die vorig jaar oktober uit de kast kwam, dat hij zwaar teleurgesteld is. “Voetbal is voor iedereen, wie je ook bent, welke kleur je ook hebt of waar je vandaan komt.”

Afgelopen zaterdag speelde Josh Cavallo met zijn team Adelaide United tegen Melbourne Victory in het AAMI Park in de Australische stad Melbourne. Cavallo liet in oktober vorig jaar weten dat hij niet langer verborgen wilde houden dat hij gay is. Zijn teamgenoten steunden hem en ook tegenstanders zeiden dat ze geen enkel probleem hadden met het feit dat Cavallo openlijk homoseksueel is.

Homofobe spreekkoren

Helaas dacht een groep supporters daar anders over. Tijdens de wedstrijd klonken vanaf de tribune homofobe spreekkoren. Beide clubs hebben de spreekkoren inmiddels publiekelijk veroordeeld en Melbourne Victory heeft gemeld een onderzoek te starten naar het hatelijke gedrag. Op twitter schrijven ze: “De Club zet zich in om diversiteit in het voetbal te vieren en veroordeelt dit gedrag met klem. Het hoort niet thuis bij onze club of in ons spel.”

Cavallo zelf deelde een bericht op Instagram, waarin hij schrijft hoe teleurgesteld hij is. “Het laat zien dat onze maatschappij in 2022 nog altijd tegen deze problemen aanloopt. Dit is niet acceptabel en we moeten meer doen om deze mensen verantwoordelijk te houden voor hun daden. Haat zal nooit winnen.”

Wees trots op jezelf

De voetballer zegt vervolgens dat hij zich nooit zal verontschuldigen voor wie hij is. Ook moedigt hij lhbtq-jongeren aan om hun droom na te jagen: “Tegen alle jonge mensen die te maken hebben gehad met homofoob geweld, wil ik zeggen: wees trots op jezelf en blijf je dromen najagen. Weet dat hier in het voetbal geen plaats voor is. Voetbal is voor iedereen, wie je ook bent, welke kleur je ook hebt of waar je vandaan komt.”

Verder noemt Cavallo het een ‘treurige waarheid’ dat platforms als Instagram niet genoeg doen om hatelijke reacties in te perken. Tot slot bedanket hij iedereen voor de opbeurende woorden die hij heeft ontvangen. “Die berichten wegen veel zwaarder dan negativiteit.” Ook prees hij de degenen die opstonden tegen (verbaal) geweld en sloot hij af met deze boodschap: “Liefde overwint altijd.”

Powered by Labrador CMS