Thomas Gilbert is 22 jaar en is professioneel beoefenaar van de sport discgolf. We moesten eerlijk gezegd even googlen wat dat precies is, maar discgolf wordt ook gewoon in ons land gespeeld.

Topspeler

Op Instagram laat Gilbert nu weten dat hij gay is. Hij schrijft: “De laatste zes jaar ben ik actief in deze sport. In die tijd ben ik uitgegroeid tot topspeler en heb geweldige vrienden gemaakt en fans ontmoet. Ik hou van alle facetten van deze sport, van het spel tot de hechte gemeenschap die we met z’n allen vormen. Daarom vind ik dat het tijd is om uit de kast te komen en iedereen te laten weten dat ik gay ben.”

Gilbert vervolgt: “Voor mij is uit de kast komen niet iets waarvoor iemand bang zou moeten zijn, of iets abnormaals. Ik hoop dat mijn openheid laat zien dat onze sport staat voor liefde en acceptatie en dat ik een voorbeeld kan zijn voor andere atleten die ermee worstelen.”

Positieve reacties

Met zijn 22 jaar is Gilbert weliswaar jong, maar nu al dé topspeler van Canada op het gebied van discgolf. Hij heeft 23 keer gewonnen en dat heeft hem 47.000 dollar opgeleverd. Aan OutSports vertelt hij dat de reacties op zijn coming-out positief zijn, met meer dan 1.200 reacties op zijn bericht.

“Het afgelopen jaar heb ik mijn familie en vrienden verteld dat ik gay ben. Nu wil ik het publiekelijk laten weten omdat ik de eerste atleet op dit niveau ben die zoiets kan doen.”